Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:785818
 
Evaluation:
Published: 04.10.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Extract

Būtiskākās norises nozarē:
1. Kopš 2003. gada nogalē tika pieņemts lēmums apvienoties Rimi Latvia mātes uzņēmumam – Zviedrijas ICA AB – ar Somijas Kesko Food Ltd, Rimi Latvia ir mazumtirdzniecības līderis. Provizoriskie dati par 2010. gadu gan rāda, ka, iespējams, ir notikusi līderu maiņa un nu par lielāko mazumtirgotāju ir kļuvusi Maxima Latvija.
2. 2005. gadā tika piedzīvots straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums Latvijā pēdējā desmitgadē - salīdzinot ar 2004. gadu, tas palielinājās par 21.3 %.
3. 2007. gadā tika izveidota Latvijas Tirgotāju savienība LaTS, kā arī realizēti vairāku tirdzniecības centru paplašināšanās plāni (Alfa, Spice, Galerija Centrs), atklāts tika tirdzniecības centrs Sky & More.
4. Lai arī 2008. gadā turpinājās gadu iepriekš aizsācies mazumtirdzniecības kritums, tomēr durvis vēra vairāki jauni tirdzniecības centri, piemēram, Rīga Plaza.
5. 2009. gadā BBH Investments, kam piederēja tirdzniecības veikalu tīkls Nelda, pārdeva to uzņēmumam Palink, kas nomainīja veikalu iepriekšējo zīmolu uz IKI un Cento.
6. Būtiski tirgotājus skāra valdības 2009. gadā pieņemtais lēmums paaugstināt pievienotās vērtības nodokli no 18 % uz 21 %. Uz iedzīvotāju pirktspēju nelabvēlīgi atsaucās arī budžeta izdevumu un algu samazinājums. 2011. gadā šis nodoklis ir vēl paaugstināts – līdz 22%.
7. 2009. gada vasarā kredītu apdrošināšanas līdere Euler Hermes paziņoja, ka tā Latviju ierindo augsta riska grupā, kā rezultātā kompānijām netiek izsniegtas kredītu garantijas. To sāpīgi izjuta Latvijas tirgotāji, kas no piegādātājiem preces iepērk ar atlikto maksājumu. Lai arī Euler Hermes solīja, ka 2010. gada beigās vai 2011. gada sākumā pārskatīs savu novērtējumu, kā rezultātā Latvijā atgrieztos pēcapmaksa, 2010. gada decembrī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka Euler Hermes filiāle Latvijā nolēmusi pārtraukt darbību no 2011. gada 1. janvāra. [6.]

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register