Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:807277
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.11.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Olbaltumvielu ķīmiskās īpašības
Hidrolīze ir saliktu vielu pilnīga vai daļēja reakcija ar ūdeni. Olbaltumvielu hidrolīzes procesā veidojas monosaharīdi un aminoskābes.

Hidrolīze - olbaltumvielu sašķelšanās pa aminoskābēm. Tas notiek tur, kur ir aminoskābju vienojošā peptīdsaite.

Hidrolīzes procesā, notiek tāds kā aplis, jo aminoskābes, kuras ir kopā savienojoties izveidojušas olbaltumvielu, reakcijā ar ūdeni atkal kļūst par aminoskābēm.

Olbaltumvielas + H2O = Peptīdi = Aminoskābes

Denaturācija ir temperatūras, skābju vai bāzu iedarbībā olbaltumvielas var secīgi zaudēt kādu no struktūrām, šis process var būt arī neatgriezenisks. Ja denaturējošie faktori nav gana spēcīgi, lai veiktu pilnīgu denatorāciju, ja tā ir īslaicīga, šo procesu sauc par renaturāciju.

Piemērs denaturācijai - olas baltuma sacietēšana/sarecēšana karsējot - notiek olas baltumā esošā albumīna denaturācija.

Olbaltumvielu fizikālās īpašības
Olbaltumvielas ir bioloģiski aktīvas tikai temperatūru intervalā 0-40°C. Jau 60°C temperatūrā, kā arī citu fizikālu un ķīmisku faktoru iedarbībā norisinās izmaiņas olbaltumvielu uzbūvē un īpašībās.
Dažas olbaltumvielas ir nešķīstošas, bet lielākā daļa šķīst ūdenī vai elektrolītu šķīdumos.
Šķīstot skābā vidē, olbaltumvielas veido katjonus, šķīstot bāziskā vidē – anjonus.Ir arī skābas un bāziskas olbaltumvielas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register