Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:818194
 
Evaluation:
Published: 28.04.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ģimene ir ikvienas sabiedrības pamats. Pirmo ieguldījumu personības attīstībā un izaugsmē sniedz ģimene, bet tikai pēc tam skola, augstskola, darbs un dzīve. Personības veidošanos būtiski ietekmē attiecības ģimenē. Mēs mācamies no tām gan apzināti, gan neapzināti, bieži vien dzīvē atkārtojot attiecību modeli, ko esam novērojuši savā ģimenē. Tāpēc īpaši svarīgi, lai ģimenē valdītu saskaņa, draudzīga atmosfēra un uzticēšanās.
Vecākiem ģimenē ir vadošā loma. Viņi ir abildīgi par bērna audzināšanu. Jau no mazotnes vecāki ieaudzina apzināties katra ģimenes locekļa nozīmi un pienākumus. Sakārtotas un mierīgas attiecības ģimenē ikvienam cilvēkam rada prasības pēc tādas pašas vides sev apkārt ikdienā. Vecāki ir balsts, kas bērniem palīdz veidot attiecības ar tuviniekiem vienaudžiem ,skolotājiem.
Vecākiem ir jāatceras, ka lai gan bērnam ir savas iedzimtās īpašības, jau no mazotnes viņš cenšas atdarināt sev tuvos cilvēkus. Bērns lieliski prot uztvert vecāku labās un sliktās īpašības. Tādēļ svarīgi atcerētie – kādi esat jūs paši, tādi būs arī jūsu bērni.
Veselīgas ģimenes pamatā ir sekojoši pamatprincipi:
cieņa,
mīlestība,
iejūtība,
uzticēšanās,
pienākuma sajūta.
Lai vecāki bērniem spētu ieaudzināt cieņas jūtas, vispirms viņiem jāizjūt cieņa vienam pret otru. Nav jācenšas uzspiest otram savu gribu, bet jāmācas iejusties cita lomā. Vecākiem ir jājūt cieņa arī pret savu bērnu.Svarīgi bērnu cienīt par to, ko viņš spēj, jāizceļ viņa labās īpašības un darbi. Bērnam jāstāsta kā palīdzēt un izrādīt cieņu vecākiem cilvēkiem.
Savstarpēja mīlestība ir ikvienas ģimenes pamats. Ik dienas steigā nevienmēr ir laiks izrādīt mīlestības jūtas, jo jāizdara tik daudz sadzīves darbu u tml. Tomēr neaizmirstiet pateikt mīļus vārdus saviem bērniem un tuviniekiem, tie spēj iepriecēt vairāk nekā, kas cits. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1134636
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register