Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:826493
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.05.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

5. Izmaiņas Latvijas tūroperatora maršruta plānojumā
Salīdzinot abus maršrutus, ierosinātu veikt nelielas izmaiņas Latvijas tūroperatoru maršrutu plānojumā. Pirmkārt jau veiktu detalizētāku aprakstu par objektu atlasi, gida piedalīšanos un vispārīgu informāciju – maršruta garums, kalna augstums. Uzskatu, ka vajadzētu piedāvāt vairāk Ķīnas tradicionālos ēdienus, ja kāds ir veģetārietis, tad var piedāvāt, piemēram, pavasara rullīšus, pelmeņus – ēdot izmantojot koka irbulīšus, kas sniegtu autentiskas sajūtas, jo ne visi ir ēduši ēdienus ar koka irbulīšiem - orientējot uz dažādības meklētāju mērķauditoriju. Iekļautu arī tējas namiņu, jo Ķīnā tējas pasniegšana ir vesela ceremonija.
Ieteiktu dotos objektus sadalīt nevis vienveidīgi, bet savdabīgi – savienot tradicionālus objektus ar mazāk tradicionāliem. Lai būtu objekti kultūras mantojumu tūristiem, dažādības un piedzīvojumu meklētājiem. Kā arī varētu vairāk iekļaut brīvo laiku, kas būtu sava veida piedzīvojums un izaicinājums – jo tūristi būtu uz īsu laiku neatkarīgi un varētu aplūkot sev interesējošas vietas.
Tā kā maršruts ilgst 17 dienu, uzskatu, ka laiks ir pietiekami, lai maršruta dienas pēcpusdienu vai vakaru uzticētu vietējam gidam (Ķīnas). Vietējais gids pārzina minēto valsti, varētu pastāstīt un parādīt netradicionālas vietas -, kā arī tas būtu sava veida piedzīvojums, netradicionāls gids. Vakarā var piesaistīt Ķīnas slavenības vai brīvprātīgos un, piemēram, - grupas dalībniekam iemācīt rakstīt savu vārdu ar hieroglifiem. Būtu nebijušas emocijas un katrs dalībnieks pilnveidotu sevi, aizvedot mājās daļu no Ķīnas kultūras. Labākais veids, kā izprast citas valsts kultūru ir caur darbiem un stāstījumiem.
Maršrutā varēja vairāk sākumā iekļaut muzejus, lai ceļotāji gūtu priekšstatu par Ķīnas vēsturi un varenību. Kā arī, lai ceļotāji sāktu pamazām adaptēties jaunā kultūrā (austrumu) un vidē, jo muzeji glabā senas vēstures liecības un autentisku, senlaicīgu pagātnes aromātu. Uzskatu, ka maršruta pusē varēja iekļaut atpūts centru, piemēram, Xintiandi, - lai izbaudītu austrumu valsts masāžas un relaksācijas terapijas. Uzskatu, ka šīs izmaiņas pilnveidos un padarīs maršrutu interesantāku atbilstošām mērķauditorijām.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register