Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:844341
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

H. Mintzberg apkopo pieņēmumus par plānošanas pieeju šādā veidā:
• stratēģijas veidošanas procesam jābūt kontrolētam, apzinātam un formālam procesam, sadalītam atsevišķos posmos, tā ka katrs tiek attēlots kontrolsarakstos un ar atbalsta metodēm.
• atbildību par procesu kopumā principā gulstas uz ģenerāldirektoru, tātad praksē atbildība par tā izpildi gulstas uz personāla plānotājiem.
• Stratēģijai sākotnēji jābūt pilnībā „izplaukušai”, lai to varētu izskaidrot, un pēc tam īstenot plānoto. Pievēršot detalizētu uzmanību mērķiem, budžetam, programmām un dažādu veidu darbības plāniem.
Uzņēmējdarbības plānošanai brīvu tirgus attiecību veidošanās ekonomiskais pamats starp dažāda veida un lieluma organizācijām. Plānošanas procesā tiek nodrošināts nepieciešamais līdzsvars starp produkcijas ražošanu un patēriņu, tirgus pieprasījumu un ražotāju piedāvājumu. Plānošanai jānodrošina maksimāla ražošanas apjoma sasniegšana un visu rīcībā esošo resursu un faktoru efektīva izmantošana. Tā kā planošana risina dažādas organizācijas problēmas (ražošanas saimnieciskās un organizatoriskās, vadības, finanšu, utt.) vienlaikus orientējoties uz nākotnes lēmumiem, tad svarīgi ņemt vērā plānošanas procesā, ka jebkuras pastāvošās problēmas risinājums jāuzskata par līdzekli nākotnes raksturlielumu sasniegšanai. Tas nozīmē, ka katra plānošanas procesa galamērķu izvēle ir cieši saistīta ar iespējamiem līdzekļiem un paņēmieniem to izpildes nodrošināšanai. Organizācijas darbības problēmas jāapskata savstarpējā ciešā saistībā, risinājumu meklējot sistemātiskā un kompleksā plānošanā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1336154
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register