Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:858578
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Runājot par portfeļinvestīcijām, jāuzsver sagaidāmie riski, un jādomā par faktoriem, kas ietekmē ārvalstu investīcijas. Kad investīciju risks valstī strauji pieaug, vai arī/ un strauji krīt, novērojams, liels investīciju fondu aizplūdums. Rezultātā valstī paliek liels kapitāla kontu trūkums. Šāda kontu aizplūšana bieži tiek dēvēta par kapitāla peldēšanu. Iemesli, kas maina atgriešanas riska attiecības, un rada kapitāla peldēšanu var būt politiska vai finansiāla krīze, pievilkšanas kapitāla kontrole, nodokļu pieaugums vai arī bailes no nacionālās/ iekšzemes valūtas devalvācijas.
Svarīgs aspekts kapitāla izplūšanā ir pieejamo resursu samazināšanās, no mājsaimniecību līdz uzņēmuma parādiem un lielāku nepieciešamību pēc aizņemšanos. Turklāt kapitāla peldēšana var asociēties ar starptautisko rezervju zaudēšanu un radīt lielu spiedienu uz vietējo valūtu, lai to devalvētu. Diskusijas par kapitāla peldēšanu kalpo, lai izceltu ekonomikas un politikas stabilitātes svarīgumu, lai mudinātu iekšzemes investīcijas. Firmu un indivīdu atbildība mazina risku, un palielina atdošanas iespēju. Ar stabilu, augošu attīstību valstis saskaras maz, ja vien, kapitāla kustība un ārzemju kapitāla piesaiste palīdz ražošanas jaudu ekonomijai.
Savukārt ārvalstu tiešās investīcijas var dēvēt par vienu no starptautiskā biznesa formām. Mūsdienās tiešās investīcijas ieņem būtisku vietu postpadomju valstu tautsaimniecības attīstības procesā. Tiešo investīciju pieaugums var dot dažādus ieguvumus:
• tas ir nozīmīgs finansējuma avots tekošā konta deficīta segšanai,
• sniedz valstij līdzekļus vietējo uzņēmumu kapitāla veidošanai.
• veicina tehnoloģiju, zināšanu un prasmju pārnesi, kas ir svarīga, lai vietējie uzņēmumi spētu paplašināties, pieaugtu to konkurētspēja un tie labāk integrētos ārvalstu tirgos.
Ārvalstu investīcijas atstāj pozitīvāku efektu uz iekšējo firmu investīciju aktivitāti, ja to darbība ir saistīta ar tādu preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, kuri vietējā tirgū ir jaunums, nekā ja tie jau eksistē vietējo ražotāju izpildījumā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,20 €
Work pack Nr. 1336133
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register