Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:860812
 
Evaluation:
Published: 23.11.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    2
1.  ĶĪNIEŠU VIRTUVE UN TĀS ĪPATNĪBAS    3
2.  FRANČU VIRTUVE UN TĀS ĪPATNĪBAS    4
3.  SPĀŅU VIRTUVE UN TĀS ĪPATNĪBAS    6
4.  ĒĢIPTIEŠU VIRTUVE UN TĀS ĪPATNĪBAS    8
  NOBEIGUMS    10
Extract

NOBEIGUMS
Pasaules tradicionālās virtuves tradīcijas un garšas gadsimtiem ir tikai uzlabojušās un ir atklātas ar vien jaunas garšas buķetes. Garšvielas ir ceļojušas no kontinenta uz kontinentu tā ieviešot jaunas garšas citā pasaules kultūrā. Ķīnas tradicionālā virtuvē viens no svarīgākajiem principiem, kas piedod savu īpatnējo garšu ēdieniem ir pretstatu harmonija un garšu kombinēšana. Ķīniešiem ir ļoti būtiski lietot svaigu pārtiku tā izceļot viņas īsto garšu. Būtisks ir arī viņu ātrais pagatavošanas veids, kā rezultātā tiek dabūts lielisks rezultāts. Ķīnieši uzskata, ka ēdienu pagatavojot ātri, ēdiens nezaudē tās saturošos vitamīnus un protams dabīgo garšu.
Savukārt franči ir kulinārijas lielvalsts. Viņi tiešām ir lieli gardēži, kas prot ne tikai ēst, bet arī lieliski pagatavot un pasniegt ēdienu. Franči uzturā lieto visu, kas viņiem uzreiz iepatīkas. Viņu garšvielas ir tik spēcīgas gan aromātā, gan garšā, ka pat Napoleons tuvojoties savai zemei juta tās smaržu. Arī trifeles, kas nāk no Francijas ar savu kodīgo aromātu un garšu ir apbūrusi visu pasauli. Lai prieks nav lēts, ik katrs vēlas izbaudīt šo lielisko trifeļu garšu.
Spāņu virtuve ir radusies no vairākām citu valstu tradicionālām virtuvēm. Tāpēc arī viņu garšu buķete ir bagāta un atšķirīga. Spāņi ļoti daudz lieto ķiplokus, olīveļļu un maizi. Viņu virtuvē ir ļoti labi sabalansēts ēdiens ar vīnu. Katrā reģionā ir savs ēdienu pagatavošanas veids. Vienā vairāk ir iecīnījuši jūras veltes, bet citā gaļas vai dārzeņu ēdienus. Tomēr viens no galvenajiem uzsvariem Spāņu virtuvē ir likts uz jūras veltēm.
Ēģiptiešu ēdieni savā ziņā ir vienkārši. Viņu uzturā tiek lietoti nogatavojušies augļi un dārzeņi un sezonāli svaigas garšvielas, kas tiek uzskatīti par ļoti vērtīgu un veselīgu uzturu. Ēģiptiešu jogurts ir svaigs bez jebkādiem saldinātājiem, kā rezultātā jūs pats varat veidot garšas buķeti pieliekot medu, augļus vai piparmētru. Viena no viņu tradicionālās virtuves delikatesēm skaitās baloži, kuros tiek ievietoti rīsi un pēc tam izcepti. Augļu daudzveidību ēģiptieši var piedāvāt cauru gadu, kas ir ļoti sulīgi un veselīgi.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register