Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:875692
 
Evaluation:
Published: 10.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Starptautiskie standartnumuri
Vajadzība opēc īsa, unikāla, nepārprotama informācijas avota identifikācijas koda ir starptautiski atzīta. To nosaka informācijas apmaiņa starp bibliotēkām, piegādātājiem, izplatītājiem, izdevējiem, izmantojot standartkodu. Nepieciešams starptautisks kods, kurš sastāv no cipariem, jo vienota alfavbēta nav, kuru izmantotu liela daļa izdevēju un lietotāju.

Starptautiskais seriālizdevumu standartnumurs (ISSN) līdzīgi kā ISBN grāmatām, nodrošina jebkura seriālizdevuma nepārprotamu identifikāciju neatkarīgi no izdošanas vietas, valodas, alfabēta un formāta. Būtiska nozīme ir atslēgnosaukumam – unificētam nosaukumam standartizētā formā, kas ir uzskaitīts ISSN reģistrā kopā ar ISSN un arī seriālizdevuma identifikācija notiek kopā.

Grāmatu, seriālizdevumu, negrāmatu materiālu un citu informācijas avotu formālai identifikācijai lieto standartnumurus un citus unikālus identifikatorus (ISBN, ISSN,ISRC, ISRN,ISAN,DOI), kā arī citus.
ISBN – starptautisko grāmatas standartnumuru lieto visā pasaulē. Standarts LVS ISO 2108 nosaka ISBN unikālo nozīmi”šis starptautiskais standarts koordinē un standartizē identifikācijas numuru lietošanu, lai katrs starptautiskais grāmatas standartnumurs būtu tikai vienqa izdevēja vai grāmatrūpnieka izdotai vien nosaukuma vai izdevuma grāmatai vai citam monogrāfiskam izdevumam.”

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register