Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:901811
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.07.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Datums 07.02.11
Nozare Jaundzimušo, bērnu un pusaudžu aprūpes principi(8)
Apgūtās profesionālās prasmes un kompetences
1. Mērķis: noteikt elpošanas frekvenci bērnam deviņu gadu vecumā.
Pēc ārsta noradījuma veicu elpošanas frekvences noteikšanu. Noteicu, vai elpošanā piedalās palīgmuskulatūra (krūšu muskuļi, starpribu muskuļi, kakla muskuļi, pleci), novēroju elpošanas sistēmas pazīmes(satraukumu, cianozi, elpošanas traucējumus), novēroju pacienta krūšu kurvja formu un simetriju un noskaidroju pozu, kurā pacientam ir vieglāk elpot. Sagatavoju pulksteni ar sekunžu radītāju, imitēju pulsa mērīšanu(pacientu neinformēju, lai viņš nemainītu elpošanas frekvenci), vēroju bērna krūškurvi ieelpā un izelpā 1 minūti. Nosakot elpošanu, novērtēju tās dziļumu, ritmu un frekvenci. Dokumentēju iegūtus datus, lai salīdzinātu un izvērtētu bērna stāvokli un noteiktu elpošanas traucējumus.
2. Mērķis: noteikt radiālo pulsu bērnam septiņu gadu vecumā.
Pēc ārsta noradījuma veicu radiāla pulsa noteikšanu. Sagatavoju pulksteni ar sekunžu radītāju. Tā, ka bērns sēž, salieku viņas roku elkonī tā, lai plauksta būtu izstiepta. Trīs pirkstus novietoju paralēli radiālajai artērijai un piespiežu spieķa kaulam, pulsu skaitīju ½ minūti, tāpēc, ka pulss bija ritmisks. Iegūtus datus reizināju ar 2. Dokumentēju iegūtus datus.
3. Mērķis: veikt vecāku izglītošanu par celiakijas slimību, tās ārstēšanu un diētas nozīmi.
Paskaidroju, ka sakuma diētā jānodrošina augstu olbaltuma, relatīvi zemu tauku saturu un izslēgt no diētas cieti. Pēc tam pakāpeniski jāpalielina olbaltumus un cukuru, un no diētas vajag izslēgt kviešus un rudzus. Bērnu vajag ēdināt bieži, ar nelielām, pievilcīgi sagatavotām maltītēm. Paskaidroju, ka nedrīkst uzspiest ēšanu ar varu, ja bērnam nav apetītes. Paskaidroju, ka nepieciešams reģistrēt ēdienus, kuri bērniem ir tīkami, un no kuriem atsakās, izturēšanas maiņas pēc ēšanas, vēdera izejas biežumu un raksturu. Sastādīju aizliegto un atļauto ēdienu sarakstu. Sniedzu informāciju par alternatīviem produktiem – kukurūzu, rīsus, soju, bezglutēna stērķeli. Paskaidroju, ka vajag pareizi lasīt produktu etiķetes, lai identificētu kviešu un rudzu saturošas produktus, ka arī nepieciešamību ievērot stingro diētu arī normālas pašsajūtas laikā, kad bērns labi ēd un vēdera izeja ir normāla.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register