Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:911794
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.09.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 46 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Dokumenti un personu apliecinoši dokumenti    5
1.1.  Dokumenta jēdziens un kriminālatbildības par dokumentu viltošanu vēsturiskā attīstība Latvijas teritorijā    5
1.2.  Personu apliecinošu dokumentu jēdziens un personu apliecinošu dokumentu vēsturiskā attīstība Latvijas teritorijā    9
2.  Krimināllikuma 275.panta juridiskā analīze    13
2.1.  Objekts un objektīvā puse    13
2.2.  Subjekts un subjektīvā puse    28
3.  Dokumentu viltošanas krimināltiesiskais regulējums ārvalstīs    30
4.  Aizsardzība pret personu apliecinošu dokumentu viltošanu    33
4.1.  Drošības zīmes    33
4.2.  Krimināllikuma nepilnības    35
  Kopsavilkums    39
  Anotācija angļu valodā    42
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    43
Extract

KOPSAVILKUMS
Bakalaura darba izstrādes laikā autore izpētīja dokumentu un personu apliecinošu dokumentu jēdzienus, dokumentu viltošanas krimināltiesiskā regulējuma vēsturisko attīstību Latvijas teritorijā, kā arī salīdzināja dokumentu viltošanas krimināltiesisko regulējumu Latvijā un pasaulē. Darba izstrādes laikā autore veica Krimināllikuma 275.panta analīzi, konstatēja problēmas, sakarā ar ko izvirzīja priekšlikumus.
Bakalaura darba mērķis bija izpētīt personu apliecinošu dokumentu viltošanas krimināltiesisko regulējumu, noskaidrot problēmjautājumus, kā arī rast tiem risinājumus. Autore uzskata, ka darba mērķis ir sasniegts.
Autore izdara sekojošus secinājumus un izvirza priekšlikumus:
1. Paralēli pasei, kā personas apliecinošs dokuments sadzīvē tiek lietota arī autovadītāja apliecība. Autovadītāja apliecību, kā identitātes apliecinājumu var lietot gan bankā, gan policijā, kā arī citās iestādēs, lai gan saskaņā ar Personu apliecinošu dokumentu likumu tā nevarētu būt, jo ir noteikts, ka personu apliecinošs dokuments ir pase vai personas apliecība. Problēmas rodas dēļ tā, ka, piemēram, vienā iestādē autovadītāja apliecība tiek pieņemta, kā identitāti apliecinoša, bet citā iestādē ne, tad cilvēks pēc loģikas apsvērumiem, protams, izsaka savu protestu un pretenzijas. Lai velti netērētu ne cilvēku laiku, ne enerģiju, autore uzskata, ka šajā gadījumā var būt tikai viens atrisinājums: pasludināt autovadītāja apliecību, kā personas apliecinošu dokumentu, līdz konkrētam brīdim, kad tiks ieviestas personas apliecības. Tas atrisinātu problēmgadījumus, kad viena iestāde pieņem autovadītāja apliecības, kā personas identitāti apliecinošas, bet cita iestāde atsakās to darīt, līdz ar ko tās tiktu pieņemtas visās iestādēs.
2. Analizējot tiesu spriedumus un teorētiskās atziņas, autore secina, ka nav vienotas izpratnes par to, kas ir dokuments Krimināllikuma 275.panta izpratnē. Izpētot tiesu spriedumus atklājās situācija, ka samērā bieži cilvēkiem nav skaidrības vai konkrētais dokuments atbilst minētā panta kvalifikācijai vai ne, līdz ar to Krimināllikuma 275.panta 1.daļas dispozīcija būtu jāmaina sekojošā redakcijā:
„275.pants. Dokumenta ar juridisku spēku, zīmoga un spiedoga viltošana un viltota dokumenta ar juridisku spēku, zīmoga un spiedoga realizēšana un izmantošana
(1) Par dokumenta ar juridisku spēku, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta ar juridisku spēku, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu”.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register