Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:926946
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.06.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Ir trīs Latvijas ekonomikas potenciāla spēka un reģionālas spējas līmeņa palielināšanas posmi. Pirmais ir Rīgas, viena no lielākajām finansiālajām, starptautiskās tirdzniecības un rūpniecības centriem Cāru imperija uzplaukšana. Šī kooperatīva un kompetenta, industriāla, multi nacionāla sabiedrība kļūva bagāta pateicoties grafa Sargeja Vaita ekonimiskām reformām.
Rīgā atrodās Rīgas Potitehniskais Institūts. Rīga bija pilsēta, kur taisīja ierīces līdmašīnām, automobiļiem un dzelzceļai. Bijušie fermeri bija ļoti labs darbaspēks. Šī ēra izbeidzās, kad Pirmā pasaules kara laikā viss tas “atēja” Padomju Krievijai.
Otrais posms ir pēckara Latvija. Kad nebija resursu un, gandrīz, nekādas iespējas attīstīties. Nacionālā ekonomika bija pārorientējusies uz ģimenes lauksaimniecību. Latvijā un Igaunijā parādās ļoti daudz jauno studentu, kuri brauca no ārzemēm. Dzīves līmenis Latvija kļūva pat augstāks par Somijas dzīves līmeni. Bet atkal, Otrai Pasaules karai sākoties, Latvijas ekonomika ar katru gadu degradēja, jo Latvija pakapēniski nonāca PSRS varā.
Tātad, trešais posms ir Latvija no 1945. līdz 1990. gadam, kad Latvija atradās padomju Savienības sastāvā. Latvijas resursi, kā arī Latvijas izglitības, agrikultūras un rūpniecības institūti bija pakļauti PSRS un kalpoja tās interesēm.bet, tomēr, Latviju nevarēja nosaukt par neattīstītu valsts. Cita lieta, ka viss bija Padomju Savienības valdības rokās.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register