Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:390629
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Polisaharīdi veidojas, savstarpēji saistoties vairākiem tūksto­šiem monosaharīdu molekulu. Vispārīgā veidā polisaharīdu - cietes un celulozes molekulformuīa ir (C6H10O5)n. Polisaharīdu veidoša­nās dabā būtībā ir polikondensācijas reakcija, kuras rezultātā ir izveidojušās lielmolekulāras vielas.
Arī pec arēja izskata var atšķirt kartupeļu miltus no kviešu mil­tiem, un tos arī ēdienu gatavošanā katru izmanto citādi.
Ciete ir organisma enerģijas avots. To uzņem ar pārtiku (maizi, kartupeļiem u. c).
Kviešu un citu graudaugu miltus iegūst, graudus samaļot dzir­navās.
Lai iegūtu cieti no kartupeļiem, kartupeļus sasmalcina, iegūto masu uz sietiem skalo ūdens plūsmā, pēc tam nostādina īpašos kublos, lai ciete nogulsnējas. Tad atkārtoti masu uzduļķo un nostā­dina. Lai iegūtu kartupeļu miltus, iegūto slapjo masu žāvē.
Latvijā cieti no kartupeļiem tagad ražo Latvijas-Zviedrijas kop­uzņēmumā "Luckebv-Aloja". 1997. gadā saražotas 3500 tonnas kar­tupeļu cietes. Taču līdzīgā veidā katrs no mums var iegūt cieti no kartupeļiem arī mājās.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register