Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:643518
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.03.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

No indēm, kas nonāk cilvēka organismā, 70% nokļūst ar pārtiku, 20% ar gaisu un 10% ar ūdeni. Pārtikas produktos ir seši iespējami kancerogēnu un mutagēnu rašanās avoti:
1.Vielas, ko pievieno pārtikai, lai uzlabotu tās garšas un izskata īpašības, paildzinātu saglabāšanas laiku;
2.Vielas, kas nokļūst pārtikas produktos to iegūšanas laikā (pesticīdi, nitrāti);
3.Vielas, kas ir dažu pārtikā izmantojamu augu un augļu sastāvā (alkoloīdi, flavonoīdi u.c.);
4.Vielas, kas rodas pārtikas produktus termiski apstrādājot (aminoskābju un olbaltumvielu pirolizāti);
5.Vielas un savienojumi, kas rodas nepareizas glabāšanas un glabāšanas termiņu neievērošanas rezultātā (aflatoksīni);
6.Dažu produktu komponentu pārveidojumu rezultātā radušās vielas.

Pārtikas produkti ir svarīgs komponents vispārējā cilvēku saslimstībā ar vēzi, tomēr nav noskaidrots, kurām no minētajām sešām iedarbību grupām ir svarīgākā loma audzēju inducēšanās procesā.
Lai pagarinātu glabāšanas laiku un piešķirtu labāku izskatu, pārtikas produktiem pievieno krāsvielas, balinātājus, konservējošas vielas, augļu bojāšanās aizkavētājus, antioksidantus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register