Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:820557
 
Evaluation:
Published: 08.04.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Not used
Extract

Alcheimera slimība visticamāk ir viena no pirmajām, kas nāk prātā domājot par neiroloģiskām saslimšanām. Slimības norise nav akūta, galvas smadzeņu šūnas tiek bojātas pakāpeniski, tai ir 7 stadijas (sākot no sākuma stadijas līdz smagai). Slimība skar cilvēkus virs 40 gadu vecuma. Tai attīstoties zūd gan kognitīvās, gan fiziskās spējas. Viens no neģenētiskajiem alcheimera slimības iemesliem ir augsts aminoskābes homocisteīna līmenis. Šī aminoskābe izraisa fizioloģisku stresu ,kas var palielināt iekaisumu, bojāt sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī nervu sistēmu. Ir zināms, ka B grupas vitamīni palīdz homocisteīna izvadīšanai no asinīm, kā arī ir zināms, ka tieši B grupas vitamīni ir zemi cilvēkiem ar alcheimeru. 2008. gadā Kalifornijā tika veikts pētījums, pielietojot lielas devas B vitamīnu terapiju, palēnināja visu smadzeņu apjoma sarukumu divu gadu laikā. Tomēr ne visos alcheimera gadījumos šī aminoskābe būs paaugstināta un terapija palīdzēs.
B vitamīni spēlē lomu nociceptoros un vitamīnus var lietot, lai mazinātu sāpes. Klīniski pierādīs, ka B vitamīni veiksmīgi samazina sāpes pie karpālā kanāla sindroma, lumbago (muguras sāpes starpskriemeļu trūces dēļ) un neiropātijas.Teksasā tika veikt pētījums ,kur B vitamīnu kombinācija(B1, B6, B12) atviegloja hroniskas muguras sāpes tikai 30 minūšu laikā, iedarbība ilga 6-12 stundas. Hroniskas sāpes rodas, kad pašas nervu šūnas, nevis apkārtējie audi, ir bojātas un sūta signālus sāpju centriem. Deva, lietojot vitamīnus kā pretsāpju līdzekļus, ir 200-500 mg, taču, atšķirībā no citiem pretsāpju medikamentiem, B vitamīni nerada blakusparādības.
Apkopojot visas izpausmes, kas rodas, ka ir B vitamīna deficīts vai pārdozēšana, vairākums ir neiroloģiski simptomi. Kā arī tas tiek lietots un dod pozitīvus rezultātus daudzu neiroloģisku slimību ārstēšanā. B vitamīnam ir ļoti liela nozīme neiroloģijā un tas ir ļoti nepieciešams ik vienam.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −10,41 €
Work pack Nr. 1371863
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register