Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:262877
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Anotācija   
  Annotation    5
1.  Uztura nozīme cilvēka dzīvē    5
1.1.  Ogļhidrāti    6
1.2.  Tauki    7
1.3.  Olbaltumvielas    8
1.4.  Vitamīni    9
1.5.  Ūdens    10
1.6.  Minerālvielas    10
1.7.  Šķiedrvielas    10
2.  Neveselīgs uzturs    11
2.1.  Pārtikas piedevas    11
2.1.1.  Pārtikas piedevu iedalījums    12
2.1.2.  Kaitīgās e-piedevas    13
2.2.  Ģenētiski modificēta pārtika    15
3.  Veselīga uztura pamatnoteikumi    17
  Secinājumi    19
4.  Aptaujas rezultāti    20
  Secinājumi    23
  Literatūras saraksts    24
  Pielikums    25
Extract

Secinājumi
• Pilnvērtīga un veselīga sabiedrības locekļa izaugsme ir atkarīga no daudziem faktoriem. Viens no vissvarīgākajiem - veselīgs un pilnvērtīgs uzturs, tā lietošana katru dienu un visu mūžu.
• Svarīgi ir ēdienu izbaudīt. Prast izvērtēt, kurš ēdiens patiesi ir svarīgs un nepieciešams mūsu ēdienkartē, kurš būtu jālieto mazākā daudzumā.
• Pārtika nodrošina mūsu organismu ar uzturvielām, kuras nodrošina organismu ar enerģiju un palīdz ķermenim pareizi funkcionēt. Tāpēc savā uzturā jāpatērē tie produkti, kuros šīs uzturvielas ir pietiekamā daudzumā.
• Vairums cilvēku pārāk maz uzņem balastvielas - maizi, kartupeļus, graudaugu izstrādājumus. Taču šie produkti būtu jāēd lielā daudzumā, jo tie dod daudz enerģijas, satur vitamīnus un ir samērā lēti, tātad pieejami visiem.
• Daudziem cilvēkiem mūsdienās ir problēmas ar lieko svaru, tāpēc viņiem nepieciešams samazināt tauku uzņemšanu. Ar taukiem bagātie ēdieni ir jāaizstāj ar citiem produktiem - mazāk taukus saturošiem. Vairāk jāuzņem šķiedrvielām bagāti produkti.
• Veselīgs uzturs nav iedomājams bez augļiem un dārzeņiem. Tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu, palīdz kuņģim labāk pārstrādāt apēsto. Lietojot uzturā daudz dārzeņus, var izvairīties no daudzām slimībām. Tā ir nekaitīga uzkoda starp ēdienreizēm.





Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register