Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:323968
 
Evaluation:
Published: 27.12.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Literatūras apskats   
1.1.  Kas ir olas?   
1.2.  Olas ķīmiskais sastāvs   
1.3.  Olu raksturojums   
1.4.  Olu uzbūve   
1.5.  Kvalitātes raksturojums   
1.6.  Olas uzturā   
1.7.  Olu iedalījumi   
1.7.1.  Vistu olas   
1.7.2.  Paipalu ola   
1.8.  Interesanti fakti par olu   
2.  Materiāls un metodes   
3.  Rezultāti   
3.1.  Mikroskopēšana   
3.1.1.  Paipalolas jēlais baltums un vistas olas jēlais baltums   
3.1.2.  Paipalas olas plēvīte un vistas olas plēvīte   
3.1.3.  Paipalas olas jēlais dzeltenums un vistas olas jēlais dzeltenums   
3.1.4.  Paipalolas ceptais baltums un vistas olas ceptais baltums   
3.1.5.  Paipalolas vārītais dzeltenums un vistas olas vārītais dzeltenums   
3.1.6.  Paipalolas vārītais baltums un vistas olas vārītais baltums   
3.1.7.  Paipalolas ceptais dzeltenums un vistas olas ceptais dzeltenums   
3.2.  Anketēšana   
  Secinājumi   
Extract

2.Materiāls un metodes
Pētnieciskajā darbā tika izmantotas divu veidu olas – veikalā pirktā vistas olas un no privātās saimniecības audzēto paipalu olas.
Lai salīdzinātu un izpētītu vistas un paipalas olas šūnas uzbūvi, tās tika mikroskopētas vārītā, ceptā un svaigā veidā. Atsevišķi tika pētīts olas dzeltenums, baltums un plēvīte.
Darba veikšanā izmantotā metodikas:
Olu sagatavošana:
Viens pāris vistas un paipalas olas tika vārītas 10 min;
Otrs pāris ceptas eļļā
Trešais paris atstāts svaigā veidā
Mikroskopēšana
Preparāta sagatavošana:
Tika sagatavota darba vieta darbam – dēlītis, nazītis, priekšmetstikliņi, segstikliņš un fizioloģiskais šķīdums;
Uz priekšmetstikliņa tika uzpilināts fizioloģiskais šķīdumus un katra olas daļa tika ņemta atsevišķi, ar nazīti nogriezta plāna šķēlīte un uzlikta uz priekšmetstikliņu. Jēlās olas preparāti tika iegūti ar cilpiņu.
Kad viss ir sagatavots tika uzlikts segstikliņš un preparāts ir gatavs mikroskopēšanai.
Mikroskopēšana tika veikta ar mikroskopu ZEISS Axionskop 40, preparāta fotografēšanai tika izmantots fotoaparāts Canon A620 un tauku lodīšu diametru mērīšanai izmantota programma AXIOVision Rel 4.7.
Preparātiem tika veikti 10 mērījumi, no kuriem aprēķināti vidējie izmēri katra attiecīgā preparāta šūnu diametram.
Eksperiments tika veikts Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mikrobioloģijas laboratorijā.


Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register