Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:705702
 
Evaluation:
Published: 22.11.2010.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Spānijas virtuvē ir svarīgi nošķirt andalūziešu, kataloniešu un basku virtuvi (tajās dominē galvenokārt konkrētajā reģionā audzētie produkti). Piemēram, Andalūzija ir slavena ar auksto gaspacho zupu, kas šim reģionam tik ļoti raksturīgajā svelmē lielisksi atsvaidzina.
Svarīgs spāņu virtuves produkts ir olīveļļa - kā nekā, tieši šī zeme audzē 44% no visām pasaules olīvēm. Tieši olīveļļā Spānijas labākajos restorānos tiek pagatavotas aizjūru delikateses, jo spāņi ir pārliecināti, ka tā ir labākā zināmā eļļa.
Ēdieni šajā valstī tiek bagātināti ar dažādām mērcēm (sofrito), ko pārsvarā gatavo no vīna, visbiežāk no šerija (tipisks spāņu baltvīns, kas pirms celšanas galdā tiek izturēts 5-25 gadus). Taču arī sarkanvīni netiek noniecināti. Tos visbiežāk izmanto, pagatavojot mērces gaļas ēdieniem.
Galvenās garšvielas spāņu virtuvē ir ķiploki. Tie šeit ir neizsakāmi iecienīti.
Galvenais uzsvars spāņu virtuvē tiek likts uz jūras veltēm (kā jau noskaidrojām iepriekš). Viens no iecienītākajiem jūras produktu ēdieniem Spānijā ir no jūras veltēm pagatavots sautējums. Savukārt kalmāru spāņi tradicionāli pagatavo tintē - savā sulā. Rīsi no šī ēdiena kļūst zilganmelni, tālab tos attiecīgi mēdz saukt arī par melnajiem rīsiem.
Atšķirībā no saviem kaimiņiem itāļiem, spāņi uzturā lieto ļoti daudz rīsu nevis makaronus. Agrāk spāņi dažādas zivis un citas jūras veltes zvejoja Vidusjūrā, bet, diemžēl, tagad šī skaistā jūra ir ļoti piesārņota. …

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1308742
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register