Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:857460
 
Evaluation:
Published: 21.02.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads   
2.  Produktu raksturīgākā izmantošana   
3.  Raksturīgāko produktu apraksts un to lietošana   
Extract

Grieķu virtuve noteikti ir ierindojama starp populārākajām pasaulē!
Grieķu virtuves ceļš uz atzīšanu visā pasaulē sakās jau 3. gs. pirms mūsu ēras- Aleksandra Lielā valdīšanas laikā! Kad uzplauka Romas impērija, tās virtuves pamatā bija grieķu ēdieni, bet, lielvarai brūkot un karojot ar turkiem, slāviem, frankiem, serbiem un venēciešiem, tā papildinājās, piemēram, ar kartupeļiem, citroniem, spinātiem, tomātiem un baklažāniem. Protams būtu interesanti uzzināt, kāpēc daudziem grieķu ēdieniem ir turku izcelsmes nosaukumi. Atrisinājums ir vienkāršs- no 16. gs. līdz pat Pirmajam pasaules karam pašreizējā Grieķijas teritorija atradās Osmaņu impērijas sastāvā.
Grieķijas virtuves ēdieni drīzāk ir garšvielām bagāti, nevis maigi, piesātināti ar Vidusjūras aromātiem, un virtuves raksturīgākā iezīme ir augi, kas izaugusi saules skūpsta zemē- olīvas, citroni, rieksti, tomāti un vīnogas. Citroni dod asumu gan saldiem, gan arī pikantiem ēdieniem. Priežu riekstu aromātu var just uzkožamajos, plovā un gaļas ēdienos. Mandeles un valriekstus- desertos. Svaigus tomātus gandrīz vienmēr izmanto, gatavojot gaļu vai zivi, itin bieži kombinācijā ar spinātiem un baklažāniem, bet vienkārši tomātu salāti, apslacīti ar olīveļļu un izturētu sarkanvīna etiķī, tā garšos tikai Grieķijā. Vīnogas izmanto ne tikai ēdienos un vīna darīšanai. Skābētas un sālītas vīnogu lapas izmanto kā ietinamo, iepildot tajās dažāda veida uzkožamos. Starp tipiskākajiem garšaugiem, ko izmanto grieķu virtuvē, vēl jāmin baziliks, pētersīļi, piparmētra un dilles, bet būtiskākie ir sīpoli un ķiploki.


Olīvas. Grieķijas olīvas, kurām ir ļoti daudz šķirņu, grezno salātus, gaļas un zivju ēdienus, tās pat atrodamas maizē. Olīveļļa ir galvenā taukviela, ko lieto grieķu virtuvē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register