Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:943470
 
Evaluation:
Published: 23.10.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Extract

1.uzdevums

Auzu putraimi
1.Prečzinības klasifikācija.
Graudi un to pārstrādes produkti.
2.Īpašības, uzturvērtība.
Auzu putraimi ir dažādi- veseli no čaulas izlobīti graudi, sasmalcināti izlobīti graudi vai arī sapresēti graudi- pārslas.
Visi auzu putraimi bagāti taukvielām (6-7%) un tajos daudz olbaltumvielu (14-16%). Tā kā auzu graudiem, pārstrādājot tos putraimos, netiek nolobīta ārējā kārta, tad tajos ir saglabājušies visi graudā esošie vitamīni.
Auzu putraimi ātri izvārās mīksti.
Uzglabāšanas ilgums 7-8 mēneši.
3.Izmaiņas pārstrādes laikā un uzglābšanas laikā.
Putraimus nedrīkst glabāt vienā noliktavā ar graudiem, jo tad tie ātri bojājas.
Slikta ventilācija un augsts relatīvais mitrums veicina putraimu pelēšanu. Labākā temperatūra putraimu uzglabāšanai ir no -15 līdz +5 C. Relatīvais mitrums nedrīkst pārsniegt 80%.
Jāatzīmē, ka pārstrādājot graudus putraimos, to uzturvērtība salīdzinājumā ar graudiem palielinās, jo graudus atbrīvo no nelietojamām daļām un daļēji vai pilnīgi no sēklu vai augļu apvalkiem.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1167708
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register