Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:239587
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Produkta raksturojums (ķīmiskais sastāvs, uzturvērtība)    3
2.  Ražošanas nepieciešamība    4
3.  Produkta ražošanas tehnoloģija    4
4.  Patērētājam pieejamais produkta sortiments tirdzniecības vietās    6
  Izmantotā literatūra    8
Extract

1.Produkta raksturojums (ķīmiskais sastāvs, uzturvērtība)

Kā vēsta leģenda, kefīra dzimtene ir Kaukāza, tieši Elbrusa kalna ziemeļdaļa. Lai gan paši kaukāzieši šo produktu uzskata par dabas brīnumu, kefīra nosaukums cēlies no turku valodas, kas tulkojuma nozīmē – „bauda”. Kefīra ražošanā piedalās ļoti daudz un dažādi mikroorganismi, kas pirmoreiz izdalīti no sarūguša piena. Labvēlīgie dabas apstākļi, siltā gaisa temperatūra un bagātīgā gaisa mikroflora ir iemesls tam, kāpēc tieši šajā novadā radās kefīrs.
Lai gan kefīrs sen jau bija pazīstams Kaukāza kalnu tautām, Rietumeiropa to iepazina tikai 19.gs. 70. gados. Kefīra ieraugs jeb t.s. kefīra graudi sākotnēji tika pārdoti aptiekā. Taču līdz Pirmajam pasaules karam kefīra patēriņš vēl bija nenozīmīgs. Tā ražošana un lietošana uzturā kļuva plašāka tieši 20.gs. 20. gados, kad kefīra ieraugu sāka ražot Latvijas Universitātes Mikrobioloģijas labarotorija. 1928. gadā kefīru gatavoja jau 5 pienotavas Rīgā, Cēsīs, Liepājā, Smiltenē un Rīgas piena centrālē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register