Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
12,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:751833
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.03.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Uzdevuma nostādne    4
  Izmantojamo produktu tabula    5
  Uzdevuma matemātiskais modelis    10
  Ar programmas Solver palīdzību iegūtais modelis    11
  Bāzes variants    13
  Standarta variants    13
  Speciālais modelis (variants)    14
  Modeļu kopsavilkums    15
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
Extract

Secinājumi
Produkti pārtikas grozam tika atlasīti pēc diviem kritērijiem – cena un vērtīgās uzturvielas (olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti, vitamīni un minerālvielas). Galvenais uzdevums bija atrast optimālu kompromisu starp uzturvielām bagātu un tajā pašā laikā lētu pārtiku. Darba rezultāta tika secināts, ka nebūt ne vienmēr dārgākie produkti ir tie uzturvielām piesātinātākie.
Ļoti izdevīgi produkti ir auzu putraimi un grūbas. Tie ir lēti un tajos pietiekoša daudzumā ir nepieciešamās uzturvielas. Veicot uzdevumu pēc pirmā (bāzes) varianta (kad netiek ievērotas patērētāja intereses) programma parādīja, ka lietot uzturā var gandrīz vai tikai olu pulveri, kuru kā zināms šobrīd kā pamatēdienu patērētāji neizmanto.
Lai gan ar programmas Solver palīdzību tika atrasta ēdienkarte, kas atbilst uzdotajiem nosacījumiem, to nevarētu saukt par optimālo pārtikas grozu. Tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, ne visas šeit norādītās cenas tika pārbaudītas veikalos. Dažām precēm tika pieņemta to aptuvenā vērtība. Realitātē cenas pastāvīgi mainās. Produkts vienā veikalā var maksāt dažādi, atkarībā no tā ražotāja. Kā arī zināms fakts, ka katrā veikalā kāds produkts maksā lētāk vai gluži otrādāk dārgāk kā citā.
Pie aprēķinu trūkumiem pieskaitāms arī fakts, ka katram cilvēkam ir savas vēlmes attiecībā uz pārtikas grozu, turklāt tas, kas garšo un ir veselīgs vienam cilvēkam, citam var izraisīt alerģisku reakciju, tāpēc šie aprēķini nebūt neder jebkuram cilvēkam un ir vispārīgi. Taču pārtikas produktu tabulu un ierobežojumus, ko uzdod programmā Solver var papildināt un iegūt konkrētam cilvēkam attiecīgu ēdienkarti.
Lai iegūtā ēdienkarte būtu precīzāka vajadzētu arī ieviest daudz vairāk papildnosacījumu, piemēram, dažus produktus vispār izslēdzot kā iespējamus ēdienkartē vai ierobežojot to daudzumu līdz ļoti mazam minimumam. Šo papildnosacījumu realizācija darbā aizņemtu ļoti daudz laika.
Veicot šo darbu ieguvu praktiskas iemaņas darbā ar programmu Solver, kā arī papildināju savas zināšanas darbā ar MS Excel.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register