Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
12,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:721417
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 18 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    2
1.  UZŅĒMUMA IZVEIDES EKONOMISKAIS PAMATOJUMS    2
2.  UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS   
2.1.  Informācija par uzņēmumu   
2.2.  Apmeklētāju raksturojums   
2.3.  Ēdienkarte   
2.4.  Ražošanas forma   
3.  IZEJVIELU UZGLABĀŠANAS VIETU APRĒĶINS   
4.  IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDE   
4.1.  Sakņu iecirkņa aprēķins   
4.2.  Gaļas/zivju iecirkņa aprēķins   
5.  ĒDIENU GATAVOŠANA   
5.1.  Karstā ceha aprēķins   
5.2.  Aukstā ceha aprēķins   
6.  TRAUKU MAZGĀŠANA   
6.1.  Zāles trauku mazgātuves iekārtu aprēķins   
6.2.  Virtuves trauku mazgātuves iekārtu izvēle   
7.  SANITĀRO TELPU APRĒĶINS   
7.1.  Tualetes, dušas   
7.2.  Uzkopšanas inventāra telpas aprēķins   
8.  PERSONĀLA TELPU APRĒĶINS   
9.  ADMINISTRATĪVO TELPU LAUKUMA APRĒĶINS   
10.  APMEKLĒTĀJU TELPU LAUKUMA APRĒĶINS   
11.  TELPU LAUKUMA APRĒĶINS   
12.  TEHNOLOĢIKĀ PROJEKTA SKICE   
13.  RAŽOŠANAS PROCESA APRAKSTS   
  SECINĀJUMI   
Extract

Gatavo ēdienu sadale, porcionēšana un pasniegšana
Pēc klienta pasūtījuma viesmīlis ierodas ražošanas telpās un dodas porcionēt ēdienus.
Silto ēdienu porcionēšana notiek uz ražošanas galda (2), kas atrodas karstajā cehā (4). Blakus ražošanas galdam atrodas marmīti (9), kuros tiek uzglabāti gatavie ēdieni, un plaukti ar tīrajiem traukiem (12)
Auksto ēdienu porcionēšana notiek aukstajā cehā (5) uz ražošanas galda ar atvēsinātajām atvilktnēm (10), kurās arī glabājās gatavie ēdieni. Tīrie trauki ēdienu porcionēšanai atrodas turpat aukstajā cehā plauktos (12)
Pēc ēdienu porcionēšanas ēdieni tiek iznesti apmeklētāju zālē (12) un pasniegti viesiem.
Zāles trauku mazgāšana
Pēc viesa maltītes viesmīles novāc netīros traukus, un no apmeklētāju zāles (12) tos nogādā uz zāles trauku mazgātuvi (6). Trauki sākotnēji tiek novietoti uz priekšmazgāšanas galda (15), kur tiek noskaloti un atdalīti no ēdienu paliekām. Ēdienu paliekas ievieto atkritumu tvertnē (5). Traukus ievieto trauku mazgājamā mašīnā (14) un nomazgā. Pēc mazgāšanas trauki tiek novietoti uz pēcmazgāšanas galda (15), kur tie tiek noskaloti. Tīrie trauki tiek novietoti trauku plauktā (12). Trauki vēlāk tiek pārvietoti uz karstā ceha (4) trauku plauktu (12) un aukstā ceha (5) trauku plauktu (12).
Virtuves trauku mazgāšana
Pēc ēdienu gatavošanas trauki tiek nogādāti uz virtuves trauku mazgātuvi (7). Trauki tiek novietoti uz ražošanas galda ar izlietni (7), kur tiek nomazgāti. Traukus pēc mazgāšanas novieto plauktā (12), kas atrodas turpat trauku mazgātuvē.
Atkritumu savākšana
Atkritumi tiek savākti no visām telpām (p/a cehs, karstais cehs, aukstais cehs, apmeklētāju zāles trauku mazgātuves) kur atrodas atkritumu tvertnes (5), un nogādāti, pa dienesta ieeju uz atkritumu konteineriem.

SECINĀJUMI
Veidojot šo darbu, secināju, ka ēdināšanas uzņēmuma projekta izstrāde ir darbietilpīgs, grūts un atbildīgs uzdevums. Ir svarīgi visus ražošanas procesus pārdomāt, izplānot, nosakot uzņēmuma darbībā svarīgāko, kā arī ievērojot normatīvus un pamatprincipus.
Ļoti svarīgi, lai ražošanas telpās darba vietas tiktu saplānotas tā, lai atvieglotu darbu un ieekonomētu laiku, lai viss nepieciešamais atrastos iespējami uz vietas.
Secināju, ka tā kā uzņēmumā tiek piedāvāts tikai viens zivs ēdiens, no tā ir vai nu jāatsakās, vai jāpaplašina ēdienkarte.
Vēlreiz izanalizējot sakņu cehu, secināju, ka nelielā daudzuma dēļ no tā varētu atteikties, jo ir iespēja noslēgt līgumu ar zemnieku saimniecību, kas nodarbojas ne tikai ar dārzeņu audzēšanu (tai ir arī neliels cehs dārzeņu tīrīšanai un iepakošanai), par noteikta daudzuma dārzeņu piegādi katru rītu. Tad dārzeņus uzreiz var nogādāt karstajā cehā apstrādei un novietošanai ledusskapī.

Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register