Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
11,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:162288
 
Evaluation:
Published: 01.02.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
Plāna kopsavilkums    4
2.1.  Uzņēmuma juridiskais statuss un īpašuma daļas    5
1.1.  SIA „Launadziņi” vispārējs raksturojums    5
1.2.  Darbības virzieni    5
1.3.  Uzņēmuma dalībnieki    5
1.4.  Pamatkapitāla lielums un tā sadalījums starp dibinātājiem    5
1.4.1.  Pamatkapitāla apmaksa    5
1.4.2.  Dibinātājiem pienākošos daļu skaits    5
1.4.3.  Dibināšanas izdevumi    6
1.5.  Saimniecības resursi    6
1.6.  Strādājošo skaits    6
1.7.  Ģeogrāfiskais izvietojums    6
1.8.  Uzņēmuma pašreizējās darbības apraksts    6
1.9.  Uzņēmuma misija, moto    6
1.9.1.  Uzņēmuma moto    6
1.9.2.  Uzņēmuma misija    6
3.2.  Produkcija    7
2.1.  Kartupeļi    7
2.2.  Ķiploki    7
2.3.  Ražojumu koncepcija    7
2.3.1.  Apjoms    7
2.3.2.  Sortiments    8
2.3.2.1.  Kartupeļi    8
2.3.2.2.  Ķiploki    9
2.3.3.  Izmaiņas    10
2.4.  Detalizēts produkcijas apraksts    10
2.4.1.  Kalpošanas ilgums    10
2.4.2.  Produkcijas dizaina priekšrocības apraksts    10
2.4.3.  Iesaiņošanas īpatnības    11
2.4.4.  Produkcijas garantijas un pēcpārdošanas apkalpošanas organizācija    11
2.5.  Vajadzības, kuru apmierināšanai radīta šī produkcija    11
2.6.  Produkcijas ražošanas izdevīguma aptuvens novērtējums    12
4.3.  Tirgus analīze    13
3.1.  Tirgus    13
3.2.  Tirgus ietilpība    15
3.2.1.  Uzņēmuma vieta tirgū    15
3.2.2.  Tirgus tendences    15
3.2.3.  Galvenie tirgus konkurenti    16
5.4.  Tirgvedības stratēģija    20
4.1.  Produkcijas realizācijas kanāli    20
4.2.  Cenu politika    21
4.3.  Pakalpojumi un garantijas    21
4.3.1.  Apkalpošanas dienesta organizācija un nepieciešamie līdzekļi    21
4.4.  Reklāma    22
4.5.  Pārdošanas veicināšanas metodes    22
4.6.  Sabiedrības viedokļa veidošana    22
6.5.  Uzņēmuma funkcionēšana    23
5.1.  Izvietojums    23
5.2.  Telpas un iekārtas    23
5.3.  Sagādes, ražošanas un realizācijas process    25
7.6.  Uzņēmuma vadība un nodarbinātās personas    26
6.1.  Vadības komanda    26
6.2.  Vadības pamatsastāvs    26
6.3.  Nodarbinātās personas    27
8.7.  Svarīgāko biznesa plāna pasākumu grafiks    27
9.8.  Risks un problēmas    28
10.9.  Finansu informācija    29
9.1.  Realizācijas apjomu prognoze    29
9.2.  Peļņas vai zaudējumu aprēķins    30
9.3.  Naudas plūsmas plāns    31
9.4.  Aktīvu un pasīvu kopsavilkumu bilance    32
9.5.  Rentabilitāte    33
9.6.  Plānam nepieciešamie līdzekļi, to iegūšana    34
Extract

2. PRODUKCIJA
2.1. Kartupeļi
Kartupeļi ir daudzgadīgi nakteņu ģints lakstaugi. Pirmās ziņas par kartupeļiem Latvijā saistās ar hercogu Jēkabu, kas kartupeļus ievedis Kurzemē no Hamburgas 1673. gadā. Kartupeļi ir mitruma prasīgi lakstaugi, kuri aug mālsmilts augsnē. Kartupeļu audzēšanas tehnoloģiju varētu raksturot šādi:1)augsnes sagatavošana un apstrāde, 2)kartupeļu stādīšana un kopšana, 3)kartupeļu novākšana un pirmapstrāde. 300 g kartupeļu satur 225 kilokalorijas. Dietologi ir pierādījuši, ka pieaudzis cilvēks spēj bez jūtamiem veselības traucējumiem pārtikt tikai no kartupeļiem. Statistika parāda, ka laukos dzīvojošie cilvēki kartupeļus uzturā lieto vairāk, nekā pilsētās dzīvojošie. Kartupeļi arī ir izejviela rūpniecībai. Pārstrādājot tonnu kartupeļu ar cietes daudzumu 17,5% cietes vai tikpat daudz sīrupa, 160 kg dekstrīna vai 80 kg glikozes, 112 l spirta vai 55 kg šķidrās ogļskābes. Kartupeļi pēc kviešiem, kukurūzas, rīsiem un miežiem ir piektais nozīmīgākais kaloriju avots mūsdienu cilvēkam. Šīs kultūras vidējā raža ir aptuveni 150 centneri/gadā. Latvijā vidēji gada laikā viens iedzīvotājs patērē 100 kg kartupeļus. Kartupeļi – ir organisko sāļu, minerālvielu, fermentu un vitamīnu avots. 200 g ar mizu novārītu kartupeļu satur gandrīz visu, cilvēkam nepieciešamo, C vitamīna ikdienas normu. Kartupelī minerālvielas ir pārstāvētas ar kālija un fosfora sāļiem. Ir arī nātrijs, kālijs, magnijs, dzelzs, sērs, hlors un mikroelementi – cinks, broms, silīcijs, varš, mangāns, jods, kobalts u.c. Minerālie elementi ir viegli pieejamā formā un tos pārstāv sārmaini sāļi, kuri piedalās asins sārmainības līdzsvara nodrošināšanā. Kartupeļa olbaltumvielas ir bioloģiski pilnvērtīgas, satur veiksmīgā attiecībā neaizvietojamās aminoskābes.
2.2. Ķiploki
Šā auga dzimtene ir Vidusāzija, un tas pazīstams jau 5000 gadus ilgi. Pitagors ir nosaucis ķiploku par visu garšu karali. Tautas medicīnā to lieto pret vismaz 60 dažādām slimībām. Agrāk uzskatīja, ka ķiploku ziedu krelles var pasargāt no vampīriem. Ķīmiskā sastāva ziņā ķiploki ir līdzīgi sīpoliem, tikai tajos ir vairāk sēra savienojumu. Ēteriskajā eļļā ietilpst glikozīds alliīns, kas fermenta allināzes iedarbībā pārvēršas par allicīnu – vielu ar izteiktu antibakteriālu iedarbību (līdzīgu penicilīna iedarbībai). Ķiplokos atrodami arī fitoncīdi un baktericīdas vielas, polisaharīdi, jods un B1 vitamīns.

2.3. Ražojumu koncepcija
2.3.1. Apjoms
SIA „Launadziņi” plāno nodarboties ar ķiploku un kartupeļu audzēšanu un tirdzniecību. Tam pirmajā gadā paredzēts atvēlēt 1 ha zemes. Ķiploku audzēšanai paredzēts izmantot 0,5 ha zemes un tāda pati platība paredzēta arī kartupeļu audzēšanai. Ņemot vērā LR Centrālās Statistikas pārvaldes datus 2007. gadā vidējā kartupeļu ražība no 1ha zemes bija 159 cnt, jeb 15900 kg, savukārt 2008. gadā – 178 cnt, jeb 17800 kg kartupeļu no 1ha zemes. Par cik šāda veida ražošana vēl nav veikta, tad aprēķini ir aptuveni. Izvērtējot zemes konsistenci, tiek pieļauts, ka raža būs vidēji laba. Tiek pieņemts, ka no 0,5 ha apsaimniekošanas, kartupeļu raža varētu būt no 8 t līdz 8,9 t kartupeļu, jeb 8000 kg – 8900 kg kartupeļu. Kartupeļi tiks stādīti 0.5 ha zemes platībā. Attālums starp vagām 65 cm. Vagu skaits 78. Attālums starp kartupeļiem vidēji 30-40 cm.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −10,70 €
Work pack Nr. 1116522
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register