SECINĀJUMI
• Vislielākie uzņēmuma ikmēneša un gada izdevumiem ir darbinieku darba algas.
• Uzņēmums ir orientēts uz peļņas gūšanu un cenrādī cena ir augstāka par BEP cenu, kas uzņēmumam nozīmē ilgtspējīgu nākotni.
• Viesnīcai „Bulciņas, Kūciņas un Gultiņas” pēc veiktajiem aprēķiniem veidojas uzkrājums.
• Minimālais apgrozījums, lai nosegtu visas konditorijas izmaksas ir 517411 € ir mazāks nekā pašreizējais apgrozījums pēc pārdošanas cenām 542654 €.
• Konditorijas, kafijas un tējas, kā arī saldējuma pārdošanas cenas nav pietiekami aukstas, jo tās pārsniedz nepieciešamo produktu izmaksu kvotu-42 %.
• Pēc iegūtajiem aprēķinu datiem gan restorāns, gan viesnīca strādā ar peļņu.
PRIEKŠLIKUMI
• Uzņēmumā ir jāpalielina konditorijas izstrādājumu cenas, lai uzņēmums būtu ilgtspējīgs.
• Uzņēmumam pēc aprēķinātajiem datiem nakšņošanas daudzums ir apmierinošs, kā arī cena par numuriņu ir izvēlēta pareiza, bet jāpalielina citi viesnīcas ieņēmumi.
• Konditorijai būtu jāizvērtē ēdienu pienesumu peļņas gūšanā, lai uzņēmuma konditorijas daļa spētu strādāt ar lielāku peļņu. Kā arī būtu ieteicams palielināt ēdinu pārdošanas cenas.
…