Vai ir ētiski izveidot ģenētiski modificētus organismus, ja mēs nevaram būt simts procentus droši, ka tam nebūs negatīvas ietekmes uz mūsu veselību un ekosistēmu līdzsvaru? Zinātnieki sola brīnumus, vieglāku un daudz patīkamāku dzīvi, bet ir daudzi cilvēki, kas protestē pret jaunajiem zinātnes sasniegumiem. Mūsdienās katram no mums ir jāapsver doma par to vai lietot uzturā šos pārveidotos produktus, kuriem nav garantijas, ka tie nevar negatīvi ietekmēt mūsu organismu.
Katru dienu zinātnieki nāk klajā ar jauniem atklājumiem gēnu inženierijā, apgalvojot, ka modificētā pārtika ir solis pretim bada un trūkuma apkarošanai pasaulē. Ka jaunieviestās kultūras ir izturīgākas pret salu un kaitēkļiem, ir ātraudzīgas, līdz ar to ir iespēja saražot vairāk. Bet vai zinātnieki iepazīstina cilvēkus arī ar tādiem faktiem, ka 37 cilvēki miruši, 1500 ir daļēji paralizēti, iespējams, ka to izsaukusi ģenētiski modificēta triptofānu saturoša baktērija. …