Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:622240
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.05.2024.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Gustavs Zemgals lielākai sabiedrības daļai, visticamāk, zināms tikai kā otrais Latvijas Valsts prezidents, taču viņš mūsu zemes un latviešu labā darījis daudz vairāk. Ne par velti guvis lielu cieņu un atzinību gan politiķu, gan pārējās tautas acīs. Strādājot advokāta profesijā, G.Zemgals panāca taisnīgumu, prezidentūras laikā – demokrātiju, taču nākamajām paaudzēm mantojumā atstāja nesavtību un citas nozīmīgas vērtības, kas rosināja ticēt saviem spēkiem un gūt būtiskus panākumus gan personīgajā dzīvē, gan darbā.
Gustavs Zemgals bērnību pavadīja lauku mājās Džūkstes pagastā vienkāršā amatnieku ģimenē kopā ar 3 māsām un 2 brāļiem. Dzīvojot kuplā ģimenē, kurā tēvs bijis apkaimē labi zināms galdnieks, viņš saprata, ka labu attiecību uzturēšana ar līdzcilvēkiem, viņiem sniegtais atbalsts, izpalīdzība un sapratne ir daudz augstāk vērtējama par labi apmaksātu un prestižu darbu. Jau bērnībā pasaku grāmatu vietā viņš lasīja likumu krājumu Kurzemes arājiem, interesējās par cilvēku tiesībām un pienākumiem. (Auziņš, 2006) Radušos interešu dēļ G.Zemgals pēc mācībām ģimnāzijā Rīgā devās uz Maskavu studēt tiesību zinātnes, kas pavēra jaunas iespējas palīdzēt un atbalstīt latviešus.
Atgriežoties Rīgā, cilvēkmīlestības un humānu jūtu vadīts, Gustavs Zemgals izvēlējās nevis prokurora vai tiesneša amatu, bet gan advokāta darbu. (Auziņš, 2006) Viņš plānoja aizstāvēt zemnieku un strādnieku intereses, uzskatus un viedokļus, domāja par to, lai uzvarētu taisnība, nevis biezākais naudas maks. Gustavu Zemgalu visvairāk piesaistīja vienkāršie latvieši, kas iztikas līdzekļus pelnīja godīgā ceļā, smagi strādājot. Parasti advokāta profesijā strādājošie pelnīja labi, īpaši gadījumos, kad tika risināta kāda svarīgāka lieta ar turīgākiem klientiem. Taču bieži viņš gāja tiesā cīnīties pat par velti, ja klients bija trūcīgs un nespēja samaksāt par sava aizstāvja pakalpojumiem. (Auziņš, 2006)…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1403492
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register