Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:448234
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.09.2025.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Instant kafija ir viena no visplašāk patērētajām dzēriena formām pasaulē. Tā ir ērtāka, ātrāk pagatavojama un viegli pieejama nekā tradicionālā kafija. Tomēr jautājums par tās ietekmi uz cilvēka veselību ir aktuāls un bieži diskutēts. Zinātniskie pētījumi liecina, ka kafijas patēriņš, tostarp instant kafija, var ietekmēt gan fizisko veselību, gan psihisko stāvokli, gan ilgtermiņa riska faktorus.
Instant kafija tiek ražota, izmantojot šķidruma ekstrakcijas un žāvēšanas procesus, kas ļauj iegūt pulverveida kafiju, kas ātri šķīst ūdenī. Šajā procesā tiek saglabāts lielākais kafijas aromāts un kofeīna daudzums, taču daļa bioloģiski aktīvo vielu, piemēram, antioksidantu, var samazināties. Kofeīns ir galvenā sastāvdaļa, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu, stimulē modrību un uzlabo koncentrēšanos.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register