Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:507261
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.10.2025.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Pārtika ir viena no cilvēka dzīves pamatvajadzībām, un tās kvalitāte, drošība un pieejamība ir cieši saistīta ar sabiedrības veselību un labklājību. Pārtikas tehnoloģija kā zinātnes nozare pēta un pilnveido pārtikas ražošanas, apstrādes, uzglabāšanas un transportēšanas procesus, lai nodrošinātu augstu produktu kvalitāti un drošību. Mūsdienās pārtikas tehnoloģija ietver ne tikai tradicionālās metodes, bet arī modernas inovācijas, kas ļauj saglabāt uzturvērtību, uzlabot garšu un palielināt ražošanas efektivitāti. Pārtikas tehnoloģiju zinātnieki strādā ciešā saistībā ar pārtikas drošības standartiem, mikrobioloģiju, ķīmiju un inženierzinātnēm, radot produktus, kas atbilst gan patērētāju prasībām, gan normatīvajiem aktiem.
Cilvēka ikdienā kulinārija ir ne tikai ēdiena gatavošana, bet arī kultūras un mākslas izpausme. Tā ir radošs process, kurā apvienojas zināšanas par produktiem, tehnoloģiskie procesi un estētiska prezentācija. Kulinārija veicina garšu daudzveidību un uzturvērtības nodrošināšanu, tāpat tā atspoguļo reģiona tradīcijas un gastronomisko identitāti. Pārtikas tehnoloģija un kulinārija ir cieši saistītas, jo efektīvi tehnoloģiskie risinājumi ļauj pavāriem sagatavot kvalitatīvus un drošus produktus, vienlaikus saglabājot garšas nianses un uzturvielu daudzumu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register