Pērkot nefasētus produktus tūlītējai apēšanai vai līdzņemšanai, piemēram, zemnieku tirdzniņā, vispirms vajag ņemt talkā savas iemaņas un kritiski novērtēt, kā tie izskatās, smaržo un tiek uzglabāti. Ja kaut kas šķiet aizdomīgs, piemēram, gaļas izstrādājumi neatrodas aukstuma vitrīnā vai ledusskapī, pārdevējs ir nevīžīgi ģērbies, apkārt tirdzniecības vietai spindz mušas, labāk tur neko neiegādāties. Noteikti ir nepieciešams pievērst uzmanību, vai produkti tiek uzglabāti piemērotos apstākļos. Piemēram, karsti kūpinātai zivij vai gaļai jāatrodas aukstumiekārtā, nevis uz letes. Tas pats attiecās uz citiem termiski apstrādātiem, cieti saturošiem produktiem, kuri tik ātri bojājās, jābūt pasargātiem no apkārtējās vides piesārņojuma – putekļiem un kukaiņiem.
Karstā laikā nevajadzētu izvēlēties salātus, kas gatavoti ar krējumu vai majonēzi, piemēram, iepriekš sagatavotas sviestmaizes. Pret karstuma iedarbību vēl neizturīgi ir konditorejas izstrādājumi, kas pildīti ar vārīto krēmu, putukrējumu. Ja gribas apēst šašliku grilētu gaļu vai zivi, jāraugās, lai tie tiktu gatavoti no svaigiem produktiem, nevis jau salikti uz šķīvjiem. …