Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:842506
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.12.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Galvenais vitamīnu avots ir uzturlīdzekļi, kuros vitamīnu daudzums ir dažāds, bet iels daudzums vitamīnu var zaudēt savu bioloģisko aktivitāti produktu pagatavošanas laikā. To trūkums ietekmē gan cilvēka imunsistēmu, gan vielmaiņu, gan arī augšanu. Ir iespējams produktus pagatavot arī nezaudējot vitamīnus tajos un saglabājot to vērtību.
Kaut ari uzturs ir bagāts ar dažādiem vitamīniem, tomēr nepareizi tos pagatavojot, tie var zaudēt vitamīnus. Piemēram, nomizoti kartupeļi zaudē no 16-20 % no sava C vitamīna daudzuma, savīstot dārzeņi un augļi zaudē pat 80 % vitamīnu, sagrieztā veidā mērcēti kartupeļi 24 stundas zaudē līdz pa 40 % vitamīnu, šķidruma iztvaikošana vārīšanas laikā veicina C vitamīna zudumu. Vārītos dārzeņos vitamīna zudums ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1164096
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register