Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Būt laimīgai!

Autora bildeAutors: Laine Smukuma / Grobiņas ģimnāzija Vērtējums:  +0
Vērtējums:  +0
Mums dzīvē ir jāizdara divas obligātas lietas. Pirmais, piedzimt, otrais, nomirt. Šie divi vārdi ir diezgan dažādi. Par piedzimšanu cilvēki parasti jūsmo, bet par otru cilvēki skumst. Lūk šeit jau parādās manas un citu cilvēku sajūtas. Bet sajūtas katrā vecuma posmā ir atšķirīgas, piemēram, bērnībā es ļoti priecājos, kad ieraudzīju kādu jaunu lelli savā leļļu kolekcijā, tagad, kad man jau ir sešpadsmit, priecājos par labu atzīmi skolā. Bet par ko tad es īsti priecāšos nākotnē? To vēl neviens nezina, tāpēc ka mēs paši veidojam savu nākotni un līdz ar to arī sajūtas. Bet manas vislabākās sajūtas ir būt vienkārši laimīgai.
Nākot no skolas uz mājām, bieži vien sanāk padomāt par to, cik patiesībā es esmu laimīga. Man visapkārt ir ģimene, draugi un tuvinieki. Vecāki mani nodrošina ar apģērbu, pārtiku, pajumti zem galvas un visu, kas man tiešām ir ļoti nepieciešams, kamēr nabadzīgās zemēs bērni cieš badu, kuri vienalga savā ziņā ir laimīgi. Šeit vārda laimīgs pakāpes atšķiras. Ļoti turīgās ģimenēs mūsdienās nereti bērni ir laimīgi tikai tad, kad vecāki nopērk jaunāko izgudroto tehnoloģiju. Mūsdienās dzīves vērtību skalā priekšplānā izvirzās mantiskās vērtības, atstājot garīgās vērtības otrajā plānā. Tātad, mūsdienu jauniešus aizvien laimīgākus padara mantiskās vērtības.
Es esmu laimīga jau no savas dzimšanas savā ģimenē. Tā mani vienmēr atbalstīt, palīdzēs grūtos brīžos un zinu, ka varu uzticēties. Priecājos par to, ka man ir māsa un brālis, kuri ir jaunāki par mani. Bieži vien jau sanāk kādi strīdi, bet tagad padomājot, tas ir diezgan smieklīgi, jo tā pārsvarā notiek katrā ģimenē. Bet pēc strīda, vēl joprojām mīlam viens otru. Svētkos mēs sanākam kopā. Man ļoti patīk Ziemassvētki, jo tad es redzu savas mazās māsas spoži zilās actiņas lūkojamies uz dāvanām, kuras atrodas zem eglītes.
Mani tikpat laimīgu padara mani draugi. Katrs ir savādāks. Tie arī mani vienmēr atbalstīs, palīdzēs grūtos brīžos. Es uz viņiem varu uzticēties. Protams, ar savām labākajām draudzenēm varu parunāt par mīlestību. Mīlestība ir viena no tām lietām, kas cilvēku padara laimīgu. Tās ir neaprakstāmas sajūtas, kad esi iemīlējies. Tādi kā tauriņi vēderā. Ir cilvēki, uz kuriem paskatoties jau kļūsti laimīgs. Man arī tā ir. Es labprāt arī palīdzu citiem, jo zinu, ka viss labais nāk pēc tam atpakaļ.
Es esmu tiešām ļoti laimīga par to, ka man ir dota tā iespēja dzīvot tādā valstī, kurā katru rītu aust saule, kurā nenorit kari,pateicoties mūsu senčiem. Man vēl ir dota iespēja dzīvot valstī, kurā nav bada. Taču vakarā, saulei norietot, varu mierīgi aizmigt, jo zinu, ka jauns rīts nāks atkal ar jaunām iespējām.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register