Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Dzīve ir skaista! (4)

Autora bildeAutors: Eva Šmukiņa / Gulbenes ģimnāzija Vērtējums:  +129
Vērtējums:  +129
Dienas nemainās, kamēr mēs nesākam novērtēt mūsu dzīves ritma vērtības. Vai tu atceries, kad tu pēdējoreiz sev atļāvi apsēsties un no sirds atpūsties? Esmu dzirdējusi, ka mums katram pietiktu tikai ar divdesmit minūtēm, ko veltīt sev pašiem, lai tikai izprastu, kas ir tā laime – dzīvot!
Tas ir skumji, ka mūsdienu cilvēks velta tik maz laika, lai tikai iemācītos baudīt dzīvi. Varu apliecināt – baudīšanas process ir pats pasakainākais! Tev pat nav īpaši jāpiepūlas – izvēlies vienu dienu, kuru izmantosi kā pats laimīgākais cilvēks pasaulē un gaidi to ar nepacietību - tas arī ir galvenais noteikums. Tas šķiet grūti? Tu nezini ar ko sākt, kā to paveikt? Neuztraucies, tev vajadzīgs tikai kalendārs un iemīļotās krāsas zīmulis! Katru mēnesi apvelc vienu datumu ar spilgtu krāsu un apsoli sev, ka šī diena būs īpaša. Un zini ko? Būs! Mums apkārt pārāk bieži sāk parādīties drūmie, pelēkie mākoņi, kas ikdienu piepilda ar negatīvu enerģiju, tāpēc mums atliek vien rīkoties – ņemt grožus savās rokās un zīmēt skaistas ilūziju dienas!
Visticamāk, ka katrs no mums ir aptvēris cik patīkams ir gaidīšanas process, pat nav svarīgi konkrēti zināt ko gaidi, bet gan kā to dari. Kad biju mazāka, ļoti gaidīju Ziemassvētkus un savu dzimšanas dienu, tobrīd, protams, visa enerģija tika veltīta dāvanām – lielas un košas kastes, saldumu kārbiņas un krāsaini, spilgti baloni – nešķita, ka varētu būt vēl labāk. Gadi turpināja steigties, bet es gaidīju, domāju par dāvanām, vēlāk jau par draugiem, ar kuriem tika pavadīts laiks, lai izpriecātos. Nenoliegšu, ka arī tagad, jau būdama gudrāka, alkstu pēc svētkiem – man ir neizsakāms prieks būt kopā ar mīļajiem, kaut vai tā ir tikai sēdēšana pie svētku mielasta siltā istabā, bet tik un tā gaismā virmo tas siltais mīlestības spēks, kuru nevar aizstāt ar dāvanām. Svētki mums katram ir kas īpašs, tieši tāpēc ir vajadzīgs radīt šo īpašo sajūtu arī ikdienā. Nevajag jau tāpēc tērēt naudu lieliem svētku galdiem ar divpadsmit ēdienu klāstu, pietiek ar to, ka tu esi laimīgs – tāds, kāds tu esi un tu novērtē savus mīļos, savu dzīvi, skaisto un neapspiesto, kā arī pašu galveno – dzīvību.
Un zini, kad beidzot ir pienākusi tava īpašā diena – celies ar smaidu, priecājies! Katra diena ir jāuztver kā pirmā, jāatrod laiks pasaules izzināšanai. Kā būtu, ja mēs dzīvotu bez ritma? Vai tu zinātu, ko iesākt ar savu īpašo dienu? Izej ārā, ieelpo svaigu gaisu un gavilē! Dziedi, cik skaļi vien vari un smejies, par to cik kādam tas varētu šķist muļķīgi, tas ir tā vērts! Atceries – šī ir tava diena un tavas dienas vārds ir mīlestība. Tev nevajag meklēt cilvēku, kurš paņems tavas sirds siltumu, dalies ar visiem! Viss labais jau ir mūsos iekšā - enerģijas, smaidu un sirdsmiera – atliku likām! Tu nekad neuzzināsi nepamēģinot! Kas ir pats labākais šajā dienā? Tai nav noteikumu vai likumu – tu vadi sevi pats!
Vai es tevi ieintriģēju? Nāc kopā ar mani – nopirksim košākos zīmuļus un tikai vilksim riņķīšus apkārt visām dienām! Mīlēt dzīvi nozīmē baudīt, līksmot un gavilēt! Imants Ziedonis ir teicis, ka katrai dienai ir savs uzliesmojums. Ja visu dienu esi gājis un to neesi redzēji, tad gaidi. Nemirkšķini, varbūt tas notiek tai brīdī, kad tavas acis aizmirkšķinās. Arī šodiena var būt tava mīļākā diena – ja vien pats esi tās mākslinieks!
Komentāri
Tatjana Ļistopad12.03.2014. 14:14
Okei!!!!!!
dace dzērve12.03.2014. 12:06
reizēm tiešām pietiek ar vienu vārdu, vienu smaidu, vienu pieskārienu, lai justos laimīga
Malacis
Ieva Vilcāne(Kaspare)12.03.2014. 08:37
Patiešām,tik maz vajag,lai izbaudītu, un dāvātu prieku sev un apkārtējiem.
Labi uzrakstījusi Eva!
Vija Rudzīte11.03.2014. 08:42
Labi,ļoti labi!

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register