Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Klusums

Autora bildeAutors: Laura Ozoliņa / Rīgas Doma kora skola Vērtējums:  +18
Vērtējums:  +18
Pavēss, bet jauks vakars Lielajā Ģildē. Sveicinu skolotājus, kas inteliģenti izliekas mani nepazīstam. Nu nekas, viņiem arī vajag brīvdienas, turklāt laika aizpildīšana ar tukšām pļāpām neietilpst vakara plānā. Nerimstošas čalas, kas nebeigsies līdz pat brīdim, kad diriģents pacels rokas. Uzsmaidu garderobistam, kam pēc koncerta nāksies kārtīgi pastrādāt.
Starp citu ir vērts atcerēties, ka mēs visi esam īpaši, tikai ne brīžos, kad pēc koncerta pieprasām garderobistam atstāto maisiņu.
Vēl 20 minūtes. Varbūt paspēšu uzrakstīt pamazināto septakordu apvērsumus. Vismaz līdz La mažoram vajadzētu izdomāt. Rīt taču mūzikas teorijā kontroldarbs. Ak, man pamanīja. Labvakar, jā, man arī prieks Jūs redzēt, labi, mācībās viss kārtībā, jā, es tiešām apmeklēju klasiskās mūzikas koncertus, paldies, patīkamu vakaru arī Jums.
Nu beidzot miers. Nē, lūdzu vēl nevajag izslēgt gaismu! Es vēl nepabeidzu rakst... nu labi. Un orķestris arī jau nāk. Vēl turpinās vieglā šalkoņa jeb kaut kas līdzīgs runāšanai, zilgani apgaismotas ierīces, konfekšu papīriņu čabināšana.
Es atzīstos, bieži vien koncertus apmeklēju, tikai lai dzirdētu labāko daļu, orķestra skaņošanos. O, nāk diriģents! Nu klusu, klusu, tūlīt sāksies. Kuš, viņš jau paceļ rokas. Ai, lūdzu klusāk, viņš ir pacēlis rokas un Jūs pat nedzirdējāt kā tas notika!

Un tad tas iestājas. Pēkšņi. Mūžīgi. Apstājas kustība. Apstājas laiks. Mirklis, kad diriģents pavisam nedaudz līdzinās Dievam. Es ticu, tā dēļ ir vērts dzīvot. Tā klusuma dēļ.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register