-
Ēdiena gatavošanas tehnoloģija
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 2 | |
1. | Uzņēmuma darbības pamatojums un specializācija | 3 |
1.1. | Atrašanās vieta, pieejamība, darba laiks | 3 |
1.2. | Uzņēmuma veids, tirgus segmenta izvēle, raksturojums un atbilstība | 4 |
1.3. | Instruktāžas uzsākot darbu uzņēmumā | 5 |
1.4. | Ugunsdrošības un elektrodrošības noteikumi, to ievērošana | 6 |
2. | Ražošanas bloka raksturojums (palīgtelpu, cehu un noliktavu izvietojums) | 9 |
2.1. | Aukstais cehs | 9 |
2.2. | Pirmapstrādes cehs | 11 |
2.3. | Karstais cehs jeb virtuve | 14 |
2.4. | Trauku mazgātuves | 17 |
Noliktavas | 20 | |
3. | Ēdienkartes izvērtējums | 21 |
3.1. | Atbilstība uzņēmuma tipam | 21 |
3.2. | Veids | 21 |
3.3. | Noformējums | 22 |
3.4. | Sezonalitāte | 22 |
4. | Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā | 24 |
4.1. | Personīgā higiēna | 24 |
4.2. | Sanitārā higiēna uzņēmuma telpās | 24 |
4.3. | Tīrīšanas līdzekļiem kurus uzņēmums izmanto higiēnas uzturēšanai | 24 |
5. | Kvalitātes kontrole „no noliktavas līdz galdam”, nederīgo produktu norakstīšana (HACCP) | 26 |
5.1. | Nederīgo produktu norakstīšana | 26 |
5.2. | Kvalitātes kontrole „no noliktavas līdz galdam” | 26 |
Secinājumi | 28 | |
Noslēgums | 29 | |
Priekšlikumi | 30 | |
Pielikumi | 31 | |
Literatūras saraksts | 50 |
Laika posmā no 19.11.10 līdz 22.01.11 veicu ēdienu gatavošanas tehnoloģijas praksi, skolas norādītajā prakses vietā – Hotel Jūrmala SPA. Šis uzņēmums atrodas Jūrmalā, Jomas ielā 47/49.
Hotel Jūrmala SPA galvenie darbības virzieni ir viesu izmitināšana un ēdināšana, konferenču rīkošana un cilvēku veselības uzlabošana. Šajā viesnīcā ir izvietoti 190 viesu numuri, restorāns „Jūrmala”, septiņas konferenču zāles, SPA centrs ar baseinu un sporta zāli, Seaside bārs, Lobby bārs un Aqua bārs.
Viesnīcas interjers ir veidots no dabiskiem materiāliem – koka un akmens. Visur interjerā dominē arī Hotel Jūrmala SPA simbols kurš veidots no četriem simboliem kuri nozīmē atvērtu un enerģijas pārpilnu sistēmu, kas nodrošina veselību un enerģiju.
Manos pienākumos ietilpa galvenokārt dārzeņu un augļu pirmapstrāde, siera un gaļas plašu gatavošana brokastu galdam un palīdzēšana konditorejas cehā.
Praksei tika izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1.Veikt pavāra palīga pienākumus prakses vietā;
2.Sagatavot norādījumiem atbilstošu prakses atskaiti.
Prakses mērķis:
Iepazīties ar ēdināšanas bloka nozīmi viesnīcā, visu cehu saskaņotu darbību, produktu uzglabāšanu un plūsmu.…
Prakses atskaite ēdienu gatavošanas tehnoloģijā. Tēmas - Uzņēmuma darbības specializācija un pamatojums, Ražošanas bloka raksturojums, ēdienkartes izvērtējums,Sanitārija, HCCP
- Dārzeņu pirmapstrāde
- Ēdiena gatavošanas tehnoloģija
-
Viesmīļa un konditora prakses atskaite
Practice Reports20 Cooking, Food Processing, Tourism, Traveling
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Dārzeņu pirmapstrāde
Practice Reports for secondary school5
-
Viesmīļa un konditora prakses atskaite
Practice Reports for secondary school20
-
Ražošanas prakses atskaite ēdināšanas uzņēmumā
Practice Reports for secondary school24
-
Kvalifikācijas prakse ēdienu gatavošanā Vācijā
Practice Reports for secondary school20
-
Pavāra prakse viesnīcā "Reval Hotel Rīdzene"
Practice Reports for secondary school20