Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:680378
 
Evaluation:
Published: 23.03.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Ievads    4
  Mazliet par pelējuma sēni    5
  Mazliet par rūgušpienu    5
  Pareiza produktu uzglabāšana    6
  Kā bojāti produkti ietekmē organismu?    7
  Kā rīkoties, ja pelējums skāris    8
  E – vielas    9
  Produkta sastāvdaļas    10
  Produkta novērojumi    11
  Attēli no praktiskās daļas    12
  Secinājumi    14
  Izmantotie informācijas avoti    15
Extract

Kā bojāti produkti ietekmē organismu?
Ēdot bojātu pārtiku cilvēkiem var rasties nepanesība, kas iedarbojas toksiski, kā inde. Uzturlīdzekļu toksisko nepanesību, ko sauc par saindēšanos ar pārtiku, izraisa indīgi vai bojāti pārtikas produkti, kuros baktērijas rada indīgas vielas. Piemēram, mielošanās ar ēdienu, kas satur indīgas sēnes vai bojātas zivis, var beigties ar dzīvībai bīstamu simptomu parādīšanos.
Ja cilvēks sirgst ar netoksisko uzturlīdzekļu nepanesību, tas nozīmē, ka organisms nespēj pilnīgi pārstrādāt noteiktas uzturvielu sastāvdaļas, parasti tie ir ogļhidrāti. Parasti tas aprobežojas ar gremošanas traktu, histamīna nepanesības gadījumos, kā arī var parādīties alerģijai līdzīgi simptomi. Ja produkti ilgstoši tiek uzglabāti siltumā, tajos neticamā tempā vairojas baktērijas.
Piemēram, liellopu gaļa, ko nereti izmanto burgeros un kebabos, var būt inficēta ar veselībai bīstamo E.coli baktēriju – tā ir zarnu baktērija, kas izraisa nopietnu organisma infekciju, kas rodas, ja gaļa nav pietiekami termiski apstrādāta.
No saindēšanās ar pārtikas produktiem iespējams izvairīties, rūpīgi izvēloties pārtiku un pareizi to pagatavojot, kā arī saprātīgi ievērojot higiēnas noteikumus. Un neiesaka ēst pārtiku, kas palikusi no iepriekšējās dienas, jo tas var jau būt sabojājies un izraisīt saindēšanos. Ja ēdiens nostāvējis ārpus vairāk kā četras stundas, to lietot uzturā nevajadzētu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register