Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:725427
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.04.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

8 SIA “Caramel” veic ēdināšanas pakalpojumus, tādēļ ar nepārtikas preču sagatavošanas procesu uzņēmumā nenodarbojas. Pārtikas produkti tiek pārstrādāti. Dārzeņus un augļus pirms lietošanas tiek mazgāti aukstā ūdenī.
Laiku, kurā darbinieki veic izejvielu apstrādi, pusfabrikātu sagatavošanu, ēdienu gatavošanu un tā realizāciju, sauc par ražošanas darba laiku, kas, savukārt, nosaka un veido uzņēmuma ražošanas ciklu – laiku, kurā produkts un pusfabrikāti pakāpeniski “iziet” visas pārstrādes stadijas un pārveidojas par gatavu produktu. Lai saīsinātu šo ražošanas ciklu, veic dažādus pasākumus:
1) izmanto dažādus pusfabrikātus ēdienu gatavošanā,
2) savlaicīga izejvielu un pusfabrikātu piegāde darba vietai,
3) intensificē tehnoloģisko procesu, ieviešot augstas ražības modernas iekārtas, mehanizētas līnijas un inventāru un racionāli to izmanto,
4) paaugstina darbinieku kvalifikāciju,
5) veic pareizu darba dalīšanu starp darbiniekiem,
6) pareizi organizē ražošanas procesu.
Ražošanas cikls. Laiks, kas paredzēts tehnoloģiskajiem procesiem. Darbinieki veic gan pamatdarbu, kura laikā no izejvielām tiek pagatavoti gatavie ēdieni (piemēram, salātu sagatavošana), gan papilddarbu, kurā tiek radīti apstākļi procesa norisei (piemēram, konservu atvēršana, lai no tā izņemtu produktu, kurš nepieciešams salātiem) un galda kopšana. Intervāls starp šiem tehnoloģiskajiem procesiem. Laiks, kad produkts pārvietojas no viena ražošanas iecirkņa uz citu. Katrs ražošanas process sastāv no vairākām stadijām, piemēram, dārzeņu pusfabrikātu izgatavošanas process sastāv no sekojošām stadijām: - izejvielu piegāde, - uzglabāšana, - pirmapstrāde, - gatavu pusfabrikātu transportēšana. Darba organizācija ēdināšanas uzņēmumos Stadijas sastāv no pakāpēm, piemēram, dārzeņu pirmapstrādes stadija sastāv no:
• šķirošanas,
• mazgāšanas,
• tīrīšanas,
• pārtīrīšanas,
• mazgāšanas,
• sagriešanas.
Sakņu un dārzeņu pirmapstrādes procesa pakāpes (stadijas). Šķirošana pēc izmēra un kvalitātes (atdala piemaisījumus, bojātos dārzeņus, kas sekmē racionālāku izmantošanu, kā arī samazina atkritumu daudzumu). Mazgāšana (lai notīrītu pielipušās zemes un smilšu daļiņas). Tas uzlabo tālākās apstrādes mašīnu higiēnas stāvokli, pagarina to ekspluatācijas termiņus). Tīrīšana (atdala daļas ar zemu barības vērtību). Pārtīrīšana (acošana), kur atdala no dārzeņiem neizmantojamas daļas, kuras netika notīrītas mehāniskā tīrīšanas procesā. Mazgāšana, sagriešana (veicina dārzeņu vienmērīgāku izkarsēšanu, tos termiski apstrādājot, piešķir ēdieniem pievilcīgāku izskatu un uzlabo garšu) [http://www.rtpv.edu.lv/spaw/uploads/files/darba%20org%20jauns.pdf].

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register