Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:335207
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.12.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Aminoskābes normālos apstākļos parasti ir cietas vielas, jo tās var veidot daudz ūdeņraža saišu.
Aminoskābēm parasti ir pārāk maza termiskā izturība, lai tās varētu uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai (tās sadalās ātrāk).
Rūpnieciski aminoskābes galvenokārt iegūst no ģenētiski modificētām baktērijām.
Katrai aminoskābei ir savs nosaukums (alanīns, leicīns, serīns utt.), kurus plaši lieto, aplūkojot dažādas peptīdu un olbaltumvielu struktūras, kuras veidotas no aminskābēm.
Pēc IUPAC nomenklatūras aminoskābju nosaukuma izskaņa ir vārds –skābe
Daudzas aminoskābes iegūst, sašķeļot olbaltumvielas. Tagad ir pazīstamas arī daudzas aminoskābju ieguves sintētiskās metodes. Laboratorijā vienkāršākās aminoskābes var iegūt, uz halogēnkarbonskābēm iedarbojoties ar amonjaku.
Piemēram:
Cl–CH2–COOH+NH3 → NH2–CH3–COOH+HCl…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register