Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:225712
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.10.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Amonjaks, NH3
Amonjaks neatbilst tradicionālajai bāzu formulai,
Piemīt bāziskas īpašības, kas pie tam ir izteiktākas par dažu labu nešķīstošo hidroksīdu, tomēr par šķīstošajiem hidroksīdiem (sārmiem) amonjaks ir vājāka bāze.
Parastajos apstākļos amonjaks ir gāzveida viela ar asu smaku.
blīvums ir aptuveni 1,7 reizes mazāks par gaisa blīvumu.
Amonjaka viršanas temperatūra normālā spiedienā ir -32oC, taču ja spiediens ir paaugstināts, amonjaks sašķidrinās arī parastajā temperatūrā. Šķidram amonjakam iztvaikojot notiek stipra atdzišana, to izmanto saldējamās iekārtās.
Dabā amonjaks rodas sadaloties augu un dzīvnieku atliekām.
Amonjaks ļoti labi šķīst ūdenī. Vienā litrā ūdens 20oC temperatūrā izšķīst aptuveni 700 litri amonjaka.
Iegūšana.
Laboratorijā amonjaku parasti iegūst karsējot amonija hlorīdu kopā ar kalcija hidroksīdu, kaut gan var izmantot jebkuru citu amonija sāli un jebkuru citu sārmu, skat. iegūšanas iekārtu attēlā: 2NH4Cl + Ca(OH)2 → to CaCl2 + 2H2O + NH3↑
Rūpniecībā amonjaku sintezē no skābekļa un ūdeņraža: N2+ 3H2 →2NH3 + Q…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1124208
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register