Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:401528
 
Evaluation:
Published: 06.06.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Definīcija
Olbaltumvielu denaturācija –process, kurā dažādu fizikālo un ķīmisko faktoru iedarbībā olbaltuvielas zaudē savu raksturīgo uzbūvi un īpašības.

Tās veidi:
Atgriezeniska (notiek renaturācija)
Neatgriezeniska

Faktori, kas to izraisa:
Ekstremālas pH, temperatūras un sāļu koncentrāciju vērtības
Radiācija
Minerālskābes
Smago metālu sāļi (svins, dzīvsudrabs)
Daži organiskie šķīdinātāji (acetons, etilspirts)

Denaturāciju var izsaukt dažādos veidos, piemēram, olu var vārīt ūdenī, bet var arī ielikt acetonā, kur tā arī denaturēsies.

Denaturācijas process:
Olbaltumvielas
(proteīni) secīgi
zaudē ceturtējo,
trešējo un otrējo
struktūru.
Tā ir atgriezeniska,ja
nav skarta primārā
struktūra, mainot
struktūru tikai uz laiku,
piemēram, ilgviļņi.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1230072
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register