Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:900894
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Zupu iedalījums
Zupas var iedalīt pēc
• pasniegšanas temperatūras,
• gatavošanai izlietotā šķidruma un
• gatavošanas tehnoloģijas
Karstās zupas
Nedzidrās zupas, to iedalījums
• kartupeļu zupas,
• dārzeņu zupas,
• soļankas,
• putraimu zupas,
• miltu izstrādājumu zupas,
• pākšaugu u.c. zupas
Kartupeļu un dārzeņu ēdieni
Vispārīgs raksturojums un iedalījums
Dārzeņu uzturvērtību raksturo C vitamīna un citu ūdenī šķīstošo vitamīnu,
karotīna, kā arī minerālvielu, viegli izmantojamo ogļhidrātu daudzums tajos.
No kartupeļiem un dārzeņiem var gatavot patstāvīgus ēdienus. Tos var pasniegt
arī kā piedevas gaļas, zivju vai olu ēdieniem.
No kartupeļiem un dārzeņiem var gatavot vārītus, tvaikotus, sautētus, ceptus un saceptus ēdienus.
Kartupeļu ēdieni
Kartupeļus var vārīt veselus – nemizotus vai
mizotus.
Nemizotus vāra jaunos kartupeļus un vecos
kartupeļus līdz asnošanas sākumam.
Mizotus kartupeļus labāk vārīt veselus vai (lielos) pārgrieztus 2-3 daļās, lai mazāk izdalītos šķīstošās vielas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register