Uzturs ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas nosaka cilvēka veselības stāvokli un starp uzturvielām ogļhidrāti ieņem vadošo pozīciju nodrošināt organismu ar enerģiju, kas nepieciešama augšanai un fiziskai aktivitātei. Pareizs ogļhidrātu daudzums un to izvēle palīdz kontrolēt glikozes koncentrāciju asinīs. Regulāri sekojot glikozes daudzumam, var novērot uztura plāna, fiziskās aktivitātes un zāļu iedarbību efektivitāti uz organismu.
Pasaulē katru gadu mirst ap 5 miljoniem (International Diabetes Federation, 2015) cukura diabēta slimnieku, neatbilstoša uztura, dzīvesveida, fiziskās aktivitātes trūkuma dēļ, kas norāda uz to aktualitāti. Latvijā ir 84 tūkstoši(Latvijas Diabēta Federācija, 2016) cukura diabēta slimnieku un savlaicīgi nekoriģējot paaugstinātu glikozes līmeni asinīs cilvēka dzīvību var apdraudēt asinsvadu sašaurināšanās, aptaukošanās un to izraisītās sekas.