Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:621389
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.02.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Ciete
Ciete ir polisaharīds, tā veidota no glikozes molekulām, kas savā starpā savienotas vai nu sazarotā vai arī vienkāršā ķēdē. Ciete nav viendabīgs produkts, tā sastāv no amilozes (gara, nesazarota) un amilopektīna (sarežģīti sazarots). Šīs sastāvdaļas nosaka cietes, kas iegūtas no attiecīgajiem augiem, īpašības. Piemēram, amilozes pārsvars cietē nodrošina cietes spēju pēc uzkarsēšanas veidot dzidrus gēlus, tai arī piemīt spēja rekristalizēties pazeminot spēju saistīt ūdeni, bet amilopektīnu saturošas cietes, nav piemērotas pastām, kuras jāuzglabā zemās temperatūrās (piem. produkti, kas glabājami saldētavās), jo amilopektīnam rekristalizācija notiek daudz lēnāk.

Kartupeļu cietes ražošanas tehnoloģiskais process

Pirms pārstrādes izejvielas attīra no piemaisījumiem.
Kartupeļu bumbuļus sasmalcina ar rīvi, saplosot 90-93% šūnu. Iegūst putras veida masu, kas satur cietes graudus, šūnsulu, sasmalcinātas mizas un šūnapvalku šķiedrvielas.
Pēc skalošanas ar ūdeni, no masas uz sietiem atšķir gremzdus (šķiedrvielas un audu daļiņas ar veselām šūnām) iegūst cietes pienu (šūnsulas un udens maisījumu ar suspendētiem cietes graudiem.
Lai cietes graudi nemainītu krāsu, tos no šūnsulas cenšas atbrīvot pēc iespējas ātri, melanīnu reakciju novēršanai ar SO2 bloķē fenolāzes, saista tām un tirozīna oksidēšanai vajadzīgo gaisa skābekli.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1248801
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register