Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:645493
 
Evaluation:
Published: 24.05.2021.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Raksturīgākie ēdieni
•xHinkaļi pelmeņi gruzīnu gaumē, tos var gan cept, gan vārīt. Tos ierasts ēst ar rokām, sākumā izsūcot tajos
esošo buljonu un tad apēdot pārējo. Mīklu gatavo no kviešu miltiem, sāls un ūdens. Pelmeņu pildīšanai izmantot
var liellopa, jēra vai cūkgaļas malto gaļu, sīpolus un garšvielas kā sāli, maltus piparus, koriandru un maltu
kumīnu.
•H a č apuri Šo ēdienu varētu tulkot kā siera maizi, ko mēdz dēvēt arī par Gruzijas picu. Tiek uzskatīts, ka šī
ēdiena baudīšana sniedz pozitīvas emocijas un padara ēdāju priecīgu protams, ja arī pavārs ir bijis labā
garastāvoklī. Khachapuri pagatavošanas veids atšķiras dažādos valsts reģionos, bet par populārākajām versijām
uzskatāmas apaļās formas, kas nāk no Imereti, un laivas formas mīklas veidojums, kas pildīts ar jēlu olu no
Adjara reģiona.
•Čahohbili Tradicionāls gruzīnu ēdiens ir čahohbili, kas ir vista, sautēta sīpolos un tomātos ar zaļumiem.
Kā garšvielas izmanto ķiploku, lauru lapas, sāli, svaigi maltus melnos piparus, koriandru un saldos piparus. To
pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai arī uz maizes.
•Čurčhela Iecienīta konfekte, kas izskatās pēc desiņas. Tās pagatavošanai izmanto vīnogu sulu, cukuru,
miltus un grauzdētus riekstus (austrumu reģionos valriekstus, bet rietumos lazdu riekstus). Riekstus saver diegā
un mērcē vairākkārtīgi vīnogu sulas un pārējo sastāvdaļu izveidotajā masā ( tatara ), ļaujot kārtām sakalst.
Tradicionālā pieeja paredz tās kaltēt saulē 3 4 dienas un tad uzklāt nākamo kārtu. Galarezultātu var baudīt uzreiz
pēc pēdējās kārtas.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register