Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:902686
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.12.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Ziemeļos itāļi ēd plakanos makaronus, bet dienvidos - apaļos jeb caurulītes.
Taukvielā, kurā gatavo ēdienu ziemeļos, tiek izmantoti dzīvnieku tauki, bet dienvidos izmanto olīveļļu.
Pastu ziemeļos gatavo uz olu bāzes, liekot tai klāt mērci, kuras galvenie komponenti ir teļa gaļa un tomāti, bet dienvidos pastu ražo fabrikās, tajā nav olu un to pērk sausu, klasiskās mērces pamatā cūkgaļa.
Dienvidos vairāk iecienīti ir jūras produkti - cepta zobenzivs, krevetes, mīdijas.

Itālijas virtuves galvenie produkti
Olīveļļa
Rīsi
Kaltētas sēnes, tomāti
Pētersīļi
Pipari
Salvija
Majorāns
Rozmarīns
Lauru lapas
Makaroni, jeb pasta
Tomāti, artišoki, brokoļi, sparģeļi, ziedkāposti, ēdamie kastaņi, melones, vīģes citroni, apelsīni, vīnogas, mandeles, greipfrūti.u.c.
Zivis, jūras produkti (tuncis, sardīnes)
Cūkgaļa, liellops,aita,kaza,medījumi,baloži,tītari

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register