Ādas apstrādāšana
Kažokādas nodīrāšana- noņem ādu no dzīvnieka kautķermeņa.
Tauku slāņu atdalīšana- atdala tauku slāni, kas atrodas zem dermas.
Kažokādu stiepšana un žāvēšana- ādu uzvelk uz koka spīlēm un 12 stundas žāvē.
Konservēšana- Jēlādu konservēšana nepieciešama, lai izvairītos no mikroorganismu iedarbības un saglabātu tās līdz rūpnieciskai apstrādei.
Kažokādu pusfabrikātu kvalitātes prasības.
Kažokādai ir jābūt mīkstai, tīrai, labi izžāvētai, plastiskai, tai jāstiepjas visos virzienos. Apmatojumam jābūt rūpīgi izsukātam, attīrītam no taukiem, putekļiem un citām vielām.
Pārāvumiem, caurumiem, kodumiem un citiem defektiem jābūt izlabotiem.
…