Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:464066
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1. slaids Labdien!
2. slaids Sāksim ar galvenajām kefīra ražošanas stadijā. Pamatā uz šīm shēmām balstās gandrīz visu skābpiena dzērienu ražošana.
3.slaids Šeit mēs redzam secīgi uzskaitītas kefīra ražošanas stadijas līdz ieraudzēšanai.
4.slaids Kefīra ieraudzēšanai ir divas metodes. Tās ir:
1. Termostata ieraudzēšanas metode
2. Rezervuāra ieraudzēšanas metode
5. slaids Šeit mēs varam redzēt atšķirību starp šīm abām metodēm. Pamatā termostata ieraudzēšanas metodē pienu un sēnīti vispirms iefasē un saraudzēšana notiek termosā, bet rezervuāra ieraudzēšanas metodē visa raudzēšana notiek lielajos rezervuāros un tikai gatavs kefīrs tiek iepildīts iepakojumos.
6.slaids Pēc tam seko kvalitātes pārbaude un uzglabāšana. Kefīru uzglabā aptuveni +2-+6 grādu temperatūrā.
7. slaids Mēs arī izpētījām, kādi mikroorganismi tiek iesaistīti kefīra ražošanā.
8.slaids Pamatā kefīram pievieno kefīra sēnīti, kura sastāv no
• Laktozi pārraudzējušie raugiem
• Laktozi nepārraudzējušie raugiem
• Pienskābes baktērijām
• Etiķskābes baktērijām.
Un attēlā mēs varam redzēt dažas no kefīra baktērijām (Lactococcus lactis, Lactobacillus kefyr, Klyveromyces marxianus).
9.slaids Un tagad par to, kas ietekmē kefīra kvalitāti.
10.slaids Ļoti liela nozīme ir piena kvalitātei. Jāņem vērā, ko govs ir ēdusi - ir liela atšķirība starp pienu no govīm, kuras ēd dabīgu barību (sienu, zāli utt.) un starp pienu no govīm, kuras ēd kombinētos barību maisījumus utt. Nozīme ir arī videi, kurā iegūst pienu. Piem., attēlā redzama ferma, kas atbilst visiem ES standartiem. Lai iegūtu labu kefīru ir ideāli jāievēro recepte - sastāvdaļu attiecības, stadiju ilgums u.tml.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1112939
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register