Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:460951
 
Evaluation:
Published: 18.06.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Fermentēšana
Tā kā rūgšanas process notiek fermentu ietekmē, tad process tiek saukts par fermentēšanos.
Fermentu biosintēzi ietekmē :
ārējās vides apstākļi;
barības vielu līmenis t.i. sabalansētība;
metabolītu izvadīšana;
barotnes pH lieluma izmaiņas;
temperatūras izmaiņas;
barotnes piesātināšana ar izšķīdušo skābekli

Maizes raugs
Raugs ir dzīvs vienšūnas mikroorganisms, kurš ir spēj sadalīt ogļhidrātus. Rauga šūnās ir fermenti, kuru ietekmē notiek spirta rūgšana, tādēļ izdalās ogļskābā gāze un spirts.
Raugs ir svarīgākais mīklas bioloģiskais irdinātājs. Rūgšanas procesi mīklā notiek rauga sēņu un pienskābes baktēriju darbības ietekmē. No mīklā esošajiem vienkāršajiem cukuriem rūgšanas laikā rodas ogļskābā gāze, kas mīklā redzama daudzu sīku gāzes pūslīšu veidā.
Rūgšanas rezultātā mīklas apjoms palielinās un mīkla kļūst irdenāka.
Rauga veidi
Raugu rūpnieciski ražo no rauga tīrkultūras aerobos apstākļos,
kā barības vidi izmantojot melasi - cukura ražošanas blakusproduktu,
sāļus – (NH2)SO4, (NH)2HPO4, MgSO4, vitamīnus, ūdeni.

Tradicionāli maizes izstrādājumu gatavošanai izmanto presēto raugu.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register