Secinājumi:
• Ķirši ir seni, garšīgi un izsmalcināti augļi
• Ķiršus audzē ne tikai, lai iegūtu augļus, bet arī kā kokmateriālu
• Augļi ir obligāta cilvēka uztura viela
• Ķirši ir bagāti ar bioloģiski aktīvām vielām – C1, Bg1, B2, P, E, A vitamīniem
• Latvijā lielākoties ir sastopamas skābo ķiršu šķirnes , bet ar laiku tiek selekcionētas jaunas saldo ķiršu šķirnes, kloni, hibrīdi, kuri ir spēcīgākām bioloģiskajām īpašībām
Secinājumi2:
• Ķiršu audzēšanai nepieciešams liels starta kapitāls, kā arī milzīga pacietība
• Ķirši sāk ražot 4. – 5. gadā pēc stādīšanas
• Peļņu sāk nest pēc 7. audzēšanas gada
• Audzējot ķiršus, 15 gadu laikā vidējā peļna, ko gūst zemnieks ir apmēram 0.83eur no 1kg ķiršu
…