Užgavėnės Mardi Gras
Senāk ēda vienu ēdienu, ko varētu nosacīti nosaukt par putru, tajā ietilpa vārīti in zirņi, pupiņas, graudi, kartupeļi, pievienoja cūku kājas, astes, galvas, un reizēm - nedaudz speķi.
Vēl viens tradicionāls ēdiens - šaltiena, no vārītas cūku ausīm, kājām, galvām. Speciāli Aizgavēnim tika raudzēts miežu alus.
Velykos
Lieldienas
Lieldienu laikā obligāti ēda gaļas ēdienus: cepta teļa, protams cūkgaļu, dažās vietās - pildītas zosis, tītarus.
Īpašas bija Lieldienu kūkas (ar dažādu pildījumu, skaisti izdekorētas).
Padomju laikos - griezti kulinārijas tradīcijām?
Ietekme tradicionālo lietuviešu virtuvi bija 50 gadi padomju okupāciju, ir grūti novērtēt, nepārprotami.
Laikā, kad trūkst daudzas pamattiesības pārtikas produktus (nemaz nerunājot par eksotisku augļu un garšvielu), nevar būt, ko ražo dažus tradicionālos ēdienus, bija grūti radīt jaunus ēdienus.
Kuo mes galime didžiuotis
Ko mēs varam lepoties?
Cepelīni
Aukstā zupa
Baltais biezpiena siers
Lietuvas alus, kvass
Kūčiukai — Ziemassvētku ēdiens,
Šakotis — lietuviešu kūka,
Duonos mišrainė — maizes salāti,
Duonos gira — maizes kvass,
Kmynu gira — ķimeņu kvass,
Grybukai — sēnītes.
…