Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:734772
 
Evaluation:
Published: 04.02.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Uz brokasti, atšķirīgi no citiem ēdienreizēm, sanatorijā tiep piedāvāts ļoti plašs ēdiena saraksts (visu ēdienu kopējais enerģ.daudzums ir 4098 kcal!)
Visu piedāvāto ēdinu nevar apēst, es uztaisīju sarakstu no tiem ēdieniem, kurus es reāli varētu apēst, ja es būtu paciente.
Pēc tam rēķināju šādi:
Parasti cilvēks apēd 1-2 rudzu maizes gabaliņus, kas sver 22 g x 2= 44g un 1 kviešu maizes gabaliņu, kas sver 15 g.
Gatavot pankūkas, daļa no eļļa paliek pannā. No 20 g eļļas paliek 5 g.
Olu svars ir atkarīgs no izmēra. Es ņemu vidējo olu ar svaru 48-50 g, no kura 5-6 g sver čaumala. Tātad ola netto 43 g. Bet 53 porciju gatavošanai izmantoja 5 olas. Tātad 43*5/53=4,06 g olu1 porcijā.
Paliek džems. Paliek krējums.
Ja es būtu pacients, tad man pietiktu tikai puse no pankūkas.
Pusdienas

Rasoļņika pagatavošanai tika izmantoti 50g kauliņu.
Lielāko kauliņu daļu veido nešķīstošā masa. Tā, kā kaulos atrodas arī kaulu smadzenes, uz kauliem – nedaudz gaļu, tad 40% no kauliņu sastāvdaļam paliek zupā – 50g*0,4=20g.
100g kaulu satur 105kcal, OBV 15g, T 5g, ūdena 80g, tātad 20g satur 21 kcal, 3 g OBV, 1 g Tauku, 16 g ūdens.
80 g kartupeļu bez mizas sver 60 g (miza 25%)…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register